TUTO nousi kolmannessa erässä ohi Jokipoikien

TUTO Hockey – Jokipojat

5-3 (0-2, 1-2, 3-0)

 

Kupittaan perjantai-illasta ei draamaa puuttunut. Hetkittäin köysissäkin käväissyt kotijoukkue korjasi todella jännittävien vaiheiden jälkeen täydet sarjapisteet vakuuttavan kolmannen erän suorituksen ansiosta.

– Helvatin hyvä spektaakkeli. Kaksi erää vastapuoli pisti niin hyvin hanttiin, että meillä oli todella vaikeata. Meriläinen piti meidät vaikeimmilla hetkillä mukana pelissä, Ismo Lehkonen kertasi tyytyväisenä.

Ottelun avauserässä isäntäjoukkue TUTO Hockey oli aavistuksen vierailija Jokipoikia perässä. Vaikka maalivahtien torjunnat jaettiinkin tasan, olivat maalilukemat ensimmäisen erän jälkeen 0-2 vieraiden hyväksi Sami Blomqvistin ja Jarkko Immosen osumilla.

Toiseen erään päävalmentaja Ismo Lehkonen oli sekoittanut pakkaa vaihtamalla Aleksi Rutasen ja Antti Pusan paikkoja. Varsinkin Pusa nousi siirron myötä näkyvämmin esiin.

Isäntien avausmaalista vastasi heti toisen erän alkuun Nico Manelius. Esityön maaliin suorittivat Pusa ja Juuso Honka.

Jokipojat käväisivät uudelleen kahden maalin johtoasemassa, kun Jakub Sramek upotti kiekon kolmannen kerran ohi Kimmo Meriläisen. Maali syntyi Jokipoikien toisen osuman tavoin ylivoimalla.

Toisen erän lopulla TUTO sai hetkensä ylivoimalla, joka näytti hetken jo kuivuvan kokoon. Erikoistilanteen lopulla TUTO sai paikkansa, kun Ville-Vesa Vainiola löysi namusyötöllään kapteeni Antti Virtasen, joka tälläsi suoraan syötöstä laatan häkkiin.

Kolmannen erän alkuminuuteilla illan isäntänä häärinyt Pusa tarjoili jo kolmannen kerran maaliin johtaneen syötön, kun oli Anton Kokkosen vuoro viimeistellä Pusan syötöstä.

– Selkeä rytminmuutos tunnetilan saavuttamisen myötä siivitti sitkeän joukkueen voittoon. Jokipojat on todella hyvä joukkue ja mustelmia he jättävät, Lehkonen kertasi ottelun päätöserää.

Ottelu näytti jo venyvän jatkoajalle, mutta vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Anrei Hakulinen löysi hienon ottelun pelanneen Hongan takatolpalta ja tämä upotti maalillaan joensuulaisten haaveet sarjapisteistä.

Päätöslukemat 5-3 teki tyhjään maaliin Ville-Vesa Vainiola Antti Virtasen syötöstä.

Ottelun ehdottomasti näkyvin pelaaja oli paluun kotikaupunkiinsa tehnyt Antti Pusa.

– Mielestäni pelasimme hyvän pelin, mutta lopussa TUTOn kokemus tuli karvaasti esiin, Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski tuumaili.

 

YLEISÖÄ: 1550
TILASTOT

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää