Lisenssitiedote

Lisenssitiedote

TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025. TUTO kiittää saadusta lisenssistä ja odottaa innolla tulevaa kautta. Tavoitteemme on voittaa Mestis ja kohdata voitokkaasti keväällä 2025 meitä vastaan asettuva Liiga -joukkue.

TUTO kuitenkin toivoo avoimempaa ja kaikkia koskevaa keskustelua suomalaisen jääkiekon tilasta ja ennen kaikkea osallistumisen ehdoista sekä siitä mihin rakas ja tärkeä lajimme on menossa tulevaisuudessa.

Ehdot, ja varsinkin niiden tulkinta, ei voi vaihtua kesken prosessin. TUTOn osalta kaikilla osapuolilla oli sähköpostikirjeenvaihtoon sekä halliyhtiön edustajan erilliseen sähköposti ilmoitukseen perustuen selvää, että TUTO ja Turun kaupunki olivat jo syksyllä 2023 sopineet vuosina 2020-2022 syntyneiden velkojen kohtalosta. Emme valitettavasti voi välttyä siltä mielikuvalta, että lisenssikomitealla oli tarve saada lähetettyä viesti meidän suuntaamme, älkää sooloilko, tietäkää paikkanne. Toki ideaalitilanteessa kaikki TUTOn velvoitteet hoidetaan eräpäivänä, ja silloin ei mitään epäselvyyksiä luonnollisestikaan olisi syntynyt. Suomalainen huippukiekko on valitettavasti organisoitu siten, että liiketoimintaympäristössä nimeltä Mestis, on erittäin vaikeaa pyrkiä rakentamaan ammattimaista organisaatiota myös toimiston puolelle. Etupainoinen investoiminen, joka on tuttua melkein miltä tahansa muulta alalta, ei palkitse, vaan ajaa seurat vaikeaan asemaan ja rahoitusta pitää hakea omistajilta. Tämä on kierre, jonka katkaisemiseen tarvitaan isommassa kuvassa rakenteellisia muutoksia myös huippukiekon sarjajärjestelmiin.

Lisäksi TUTO haluaa omalta osaltaan esittää pahoittelut KooVeelle ja heidän taustajoukoilleen sekä kysyä miten suomalainen jääkiekko meni eteenpäin tilanteessa, jossa Tampereella ei enää pelata Mestistä edes yksittäisen rahoittajan rahoilla. Lisäksi TUTO haluaa kysyä miten Rokin U20 -joukkue ja ennen kaikkea sen pelaajien kokeman kohtalon jälkeen voidaan edes harkita muuta kuin täysin kilpailullisia sarjoja juniorijääkiekossa?

TUTO tulee jatkamaan valitsemallaan tiellä kohti tasa-arvoisempaa sekä ennen kaikkea avoimempaa huomista. Jokainen jääkiekkoilija, valmentaja, huoltaja, katsoja, toimitsija sekä seura ovat tärkeitä meidän yhteisen lajimme tulevaisuudessa. Me kaikki kuulumme samaan perheeseen!

Lisätietoja lisenssiasiassa:
Hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää
Toimitusjohtaja Kimmo Hollmén

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää

TUTO on tähän mennessä sopinut harjoituspelikaudelle seuraavat ottelut: 14.-18.8. Turnaus | Riika, Latvia23.8. TUTO – Jokerit...

Lue lisää