Joukkueen runko kaudelle 24-25

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty lisää sopimuksia. Alla urheilukoordinaattori Jouni Virpiön ja päävalmentaja Jonne Virtasen yhdessä lausumat lyhyet kommentit pelaajista, maalivahdeista kommentit on antanut maalivahtivalmentaja Kim Törnström.

Klikkaamalla pelaajan nimeä pääset tarkastelemaan pelaajan Eliteprospects-sivustolta uraa ja menneiden kausien tilastoja tarkemmin.

Joukkuetta täydennetään vielä muutamilla palasilla, joista tiedotetaan myöhemmin.

Maalivahdit:

Leevi Mäkelä 1+1  

”Leevi pelasi erittäin nousujohteisen ja vahvan viime kauden U20 joukkueen maalilla. Hän pelasi kauden aikana lähes viisikymmentä ottelua joka kasvatti häntä hyvin ja opetti mitä pelaaminen vaatii. Näen että hänessä on paljon vielä ulosmitattavaa potentiaalia ja ensi kaudella isoin asia on että hän kasvaa Mestis maalivahdiksi ja antaa hyvän kilpailun Emil Vuoriolle.”

Evert Vierikko 1+1

”Hienoa että saatiin Evert meille TUTOON ja takaisin Turkuun. Olen saanut seurata häntä jo pienestä pojasta asti ja hän on erittäin fiksu ja kova urheilija. Hän tulee vahvistamaan hienosti seuramme maalivahtiosastoa ja odotan todella innoissani yhteistyötä hänen kanssaan.”

Puolustajat:

Mikael Tapio
Isokokoinen, kiekollisesti erittäin luotettava rightin puolustaja, joka on vahva kamppailija. Monipuolinen pelaaja, jolla potentiaalia nousta korkealle tasolle. Pelannut Liigaotteluita kahdella edellisellä kaudella ja nyt tuli hakemaan uutta nostetta sekä kehittymistä meiltä.

Frans Kulmala
Frans pääsi mittaamaan tasoaan Liigassa viime kaudella ja onnistui pelaamissaan otteluissa hyvin. Oli TPS U20 finaaleihin edenneen joukkueen johtava puolustaja. Urheilija, joka on erittäin monipuolinen ja luotettava. Iso potentiaali.”

Tobias Valtonen 1+1
Tobbe oli viime kaudella meidän U20-joukkueen parhaita pelaajia. Ovela peluri, jota ei huimaa missään tilanteessa. Ihailtava pelirohkeus ja mahdollisuus nousta Mestis peleihin nopeastikin, jos saa puolustuspelaamiseen varmuutta ja kovuutta.”

Oskari Alapuranen 1+1
”Hyvät raamit omaava puolustaja, joka on tuttu mies vuoden takaa. Pystyy luotettavaan kiekolliseen peliin ja puolustaa jämäkästi. Varmaotteinen puolustaja, joka tulee taistelemaan peliajasta.”

Hyökkääjät:

Topias Liljamo
”Sarjan parhaita laitureita viime kaudella. Pelaa joukkueelle ja omaa johtajan ominaisuuksia. Erittäin hyvä pysymään kiekossa, näkee kentän hyvin ja pystyy luomaan hyökkäyspeliä oveluudellaan. On todella monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös keskellä. Tulee varmasti auttamaan meitä kaikissa pelin tilanteissa.”

Mikko Haaparanta
”Kokenut hyökkääjä, joka on parhaimmillaan keväällä ja on tottunut menestymään Imatralla. Todella vahva luistelija ja suoraviivainen hyökkääjä, joka pääsee liikkeellään ja röyhkeydellään maalipaikoille. Potentiaalia tehdä enemmänkin maaleja tässä sarjassa. Uskomme, että pystyy ottamaan vielä askeleita kehittyäkseen.”

Akseli Pennanen
”Akseli on mielenkiintoinen nuori hyökkääjä, joka vietti viime kauden kovassa NCAA sarjassa. Fysiikka nuoreksi pelaajaksi kovalla tasolla ja pystyy varmasti Mestiksessä tuottamaan liikkeellä, taitavuudella ja vahvalla kamppailulla. Vahvuutena myös monipuolisuus ja pystyy pelaamaan sekä keskellä, että laidassa.”

Väinö Sirkiä
”Väiski palaa Turkuun vuoden tauon jälkeen. Luonnepelaaja, joka ei ota taka-askeleita. Väiski on viimeisen päälle joukkueen jätkiä, pitää yllä positiivista meininkiä ja vaatimustasoa sekä tuo tunnetta kentälle. Työteliäs luonne ja erittäin hyvä alivoimapelaaja, joka tekee likaisia töitä, joiden ansiosta joukkue pystyy tuottamaan hyökkäyspeliä. Nousee varmasti fanien suosikiksi.”

Joona Korhonen
”Joona on nuori, mutta ikäisekseen erittäin kokenut ja nuorisomaajoukkueet läpi käynyt hyökkääjä. Monipuolinen ja tunnollinen kahdensuunnan hyökkääjä, jolla on hyvät raamit, taitava kiekolla sekä luistimilla. Tulee meille erittäin motivoituneena ja hyvässä kunnossa. Uskon Joonan kehittyvän paljon meidän arjessa ja ottavan seuraavan stepin.”

Niko Himmanen
”Himma nousi viime kaudella tärkeäksi palaseksi meidän joukkuetta ja yhdeksi fanien suosikiksi. Periksiantamaton luonne ja tykkää mennä täysillä tilanteisiin. Erittäin arvostettu pelaaja joukkueessa.”

Niklas Rantanen
”Rantanen löi kovat tehot viime kaudella meidän U20-joukkueessa. Liikkuu hyvin ja pystyy pysymään kiekossa. Tulee kamppailemaan peliajasta Mestiksessä.”

Eemil Lampi 1+1
”Espoon kiekkokoulun kasvatti. Tulee Turkuun kamppailemaan Mestis-minuuteista ja pelaamaan isossa roolissa U20-joukkueessa. Isokokoinen rightin hyökkääjä, joka omaa hyvän laukauksen.”

Usko Laaksonen
”Usko on myös tuttu meidän U20-joukkueesta viime kaudelta ja pelasi ennakkoluulottomasti myös muutaman Mestis-ottelun. Hyväluonteinen, rohkea rightin hyökkääjä, joka pystyy pysymään kiekossa ja osaa murtautua maalipaikoille. Usko on tavoitteellinen urheilija, joka on valmis tekemään töitä tavoitteen eteen.”

Santeri Antikainen TRY OUT
”Antikainen on myös tuttu pelaaja meidän U20 joukkueesta. Iso hyökkääjä, joka liikkuu hyvin ja omaa hyvät kiekolliset ominaisuudet. Mielenkiintoinen pelaaja, joka tulee kamppailemaan pelipaikasta. Löi testeihin kärkituloksia toisensa perään eli on erittäin kovassa kunnossa ja tullut tosissaan ottamaan paikan.”

Tuukka Hietamäki TRY OUT
”Mielenkiintoinen taitava sentteri. Pelannut Suomisarjan läpi ja haluttiin antaa sauma kokeilla Mestiksen mukana. Näppärä käsistään ja erittäin ovela hyökkääjä, joka pystyy sekä luomaan, että ratkomaan tilanteita.”

Julkaistut sopimukset kaudelle 24-25:

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO on tähän mennessä sopinut harjoituspelikaudelle seuraavat ottelut: 14.-18.8. Turnaus | Riika, Latvia23.8. TUTO – Jokerit...

Lue lisää