TUTO U20 siirtyy TuTo ry:n alle

Tiedote U20-joukkueesta

TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle

TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden ajan määrätietoista kehitystyötä toiminnan kasvattamiseksi ja laadun kehittämiseksi. Yhtenä tärkeänä osa-alueena on nähty oman pelaajapolun vahvistaminen juniorijääkiekossa. TuTon juniorijääkiekon viisivuotisstrategian kilpakiekon urheilulinjaukset tukevat vahvasti päätöstä siirtää TUTO U20-joukkue TUTO Hockey Oy:n alta TuTo ry:n alaisuuteen. Näin ollen ry:n alla on koko junioritoiminta. Viime vuosina tiivistynyttä yhteistyötä Oy:n kanssa tullaan edelleen rakentamaan vahvemmaksi ja Oy:llä onkin vankka tahto panostaa juniorityöhön niin yksittäisten sopimuspelaajien kuin laaja-alaisemmankin yhteistyön merkeissä.

– Olen tyytyväinen siihen, miten ry:n ja oy:n välillä on vahvistunut käsitys yhdestä yhtenäisestä TuTosta. Mielestäni oy:n arvostus junioripuolta kohtaan näkyy ihan konkreettisesti esimerkiksi heidän tahdossaan osoittaa osa playoff-kevään tuotoista junioripuolelle, TuTo ry:n toiminnanjohtaja Sini Santala kuvailee.

TUTO Hockey lahjoitti kevään lipputuotoista 6000 euroa tukemaan juniorijääkiekkotyötä TuTo ry:ssä.

U20-joukkueen siirto TuTo ry:n alle on tärkeää erityisesti urheilullisten linjausten vuoksi. Kaikkien U20-U15-kilpaikäluokkien ollessa saman urheilun johtoryhmän alla sujuvoituu strategian tavoitteiden mukaisen toiminnan tuominen käytännön tasolle. Tällaisia päivittäistoiminnassa näkyviä asioita ovat esimerkiksi joustava pelaajaliikenne kilpajoukkueiden välillä ja yhtenäinen pelitapa kilpajoukkueissa. Kilpajoukkueiden ollessa saman johtoryhmän alla, pystymme myös seurana mahdollistamaan valmentajillemme aiempaa kattavamman ja yhtenäisemmän tuen. U20-joukkueen päävalmentaja Kim Wikström on aiemmin toiminut TuTo ry:n U18-joukkueen päävalmentajana, joten arvostava ja välitön yhteys on jo valmiiksi olemassa.

– Päätös syntyi vahvassa yhteisymmärryksessä. Tämä on muutos, jota olemme miettineet jo useamman vuoden ajan. U20-ikäluokan siirtäminen TuTo ry:n alle tuo synergiaetuja sekä vahvistaa edelleen tutolaista palaajapolkua, TuTo ry:n valmennuspäällikkö Toni Arppe kertoo.

TUTO Hockey Oy:n puolelta U20-joukkueen siirto yhdistykselle on looginen jatkumo.

– Tämä muutos antaa juniorikiekolle yhtenäisen pelaajapolun kiekkokoulusta U20-ikäluokkaan asti. Tulemme jatkossakin tekemään tiiviistä yhteistyötä ja nostamaan juniorijoukkueiden pelaajia edustusjoukkueen treeneihin sekä peleihin Mestis-kauden aikana. Meidän kannalta on hienoa, että osaava valmennus jatkaa joukkueen parissa ja yhdistyksen kanssa tiivistynyt yhteistyö jatkuu tulevaisuudessa entistä tiiviimpänä, toteaa Tuomas Haanpää.

– TUTO Hockeylle on todella tärkeää saada tutolainen kulttuuri kehittymään entisestään ja tästä syystä halusimme tukea konkreettisesti juniorityötä rahalahjoituksen myötä. Pudotuspeleissä saimme hienosti yleisöä paikalle ja tästä potista pystymme tekemään lahjoituksen juniorityölle, kertoo TUTO Hockey Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Hollmén.

TUTO Hockey haluaa kiittää yhdistyksen junioripuolen vapaaehtoisia sekä työntekijöitä arvokkaasta työstä tutolaisen kiekkoilun eteen. Tämä työ jatkuu nyt muutoksen myötä entistä laadukkaampana.

Lisätietoja:
TuTo ry: toiminnanjohtaja Sini Santala
TUTO Hockey Oy: toimitusjohtaja Kimmo Hollmén

Jaa eteenpäin:

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää

TUTO on tähän mennessä sopinut harjoituspelikaudelle seuraavat ottelut: 14.-18.8. Turnaus | Riika, Latvia23.8. TUTO – Jokerit...

Lue lisää