Otteluraportti: Pitkä ilta, mehukas saalis

Hermes – TUTO 1-2 JA (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Tilastot 

TUTO tasoittaa Villi kortti -ottelusarjan Hermestä vastaan toisessa jatkoerässä.  

Ensimmäinen erä pyörähti käyntiin aavistuksen verran kotijoukkueen hallinnassa. Tuulen suunta kuitenkin kääntyi jo parin minuutin pelin jälkeen, kun TUTO pääsi ylivoimalle. Turkulaiset saivatkin juonesta varsin hyvin kiinni, mutta tulostaululla tämä ei näkynyt. Tarkka ja tasainen erä puksuttikin loppuunsa pyöreässä 0-0 tilanteessa.

Toisessa erässä vauhti kasvoi ja vaaralliset tilanteet lisääntyivät kummassakin päädyssä. Kari Piiroinen esitteli TUTOn maalilla upeita torjuntoja. Painetta pistettiin olan takaa Hermeksen verkon eteen, välillä jopa näyttävään pyöritykseen yltäen.  

Varsinainen tuloksentekijä löytyi kuitenkin kokkolalaisten joukosta, kun Ville Heikkala nakutti kotijoukkueen erän viimeisellä neljänneksellä 1-0 johtoon. Viimeiseen erään siirryttiin siis turkulaisten kannalta kaikki-tai-ei-mitään-tilanteessa.

Jos kolmannen erän pelitapahtumat olisivat olleet maisema, olisi kyseessä varmasti ollut tasanko. Tiukka vääntö jatkui minuutti minuutilta, mutta verkko ei helähtänyt kummassakaan päädyssä. Viimeinen minuutti muutti kuitenkin kaiken.

Piiroisen luisteltua vaihtoaitoon iski Tino Sirén maistuvan tasoituksen Mikko Laineen ja Aleksi Poikolan syötöistä. Pukukoppimaalin myötä jatkoerä oli vääjäämättömästi edessä.

Ensimmäinen jatkoerä alkoi kuumissa ja vauhdikkaissa tunnelmissa. TUTO sai pelata ylivoimalla peräti kuusi minuuttia, mutta tulosta ei vain syntynyt. Vaan eipä ollut kokkolalaisillakaan onni myötä. Pitkää iltapuhde sai siis jatkua jälleen yhdellä ylimääräisellä erällä.

Toista jatkoerää ei kuitenkaan pitkään tarvinnut takoa, kun turkulaisten joukosta löytyi sankarin viitan sovittaja. Voittomaalin mestaroi Jonne Jantunen, Mikke Levon syötöstä. Videotarkastuksen jälkeen kaikki oli valmista ja ottelusarjan jatkuminen Turussa tosiasia.

Villi kortti -sarjan ratkaisuottelu pelataan lauantaina 3.4. Marli Areenalla. Matsi alkaa kello 17.00 ja voit seurata sitä Ruutu+ -palvelussa.  

Ottelun huippuhetket

 

Jaa eteenpäin:

Villi kortti -kierrokselta tarttui matkaan jatkopaikka kevään tosipeleihin kahdella otteluvoitolla KeuPasta. Pudotuspelit aloitetaan vierasmatsilla jo tulevana...

Lue lisää

Suomen Jääkiekkoliitto palkitsee vuosittain sarjojen pelaajia hyvistä suorituksista. Kauden 2022-2023 Mestiksen opiskelijapalkinnon on voittanut TUTO Hockeyn...

Lue lisää

Viimeisessä runkosarjan pelissä lauantaina 18.3. nähtiin ansaittu palkitseminen! Kultainen kypärä on Veikkauksen symboli Mestiksessä. Mestiksessä jokaisen...

Lue lisää