Lucenius syötteli TUTOn kumoon

TUTO Hockey – LeKi


1-4 (0-1, 0-1, 1-2) Yleisöä: 1215

Marli Areenalla nähtiin keskiviikkoiltana tasaväkinen kamppailu, jossa vierailija LeKin tehokkuus maalintekotilanteissa koitui lopulta TUTOn kohtaloksi lukemin 1-4.

Ensimmäinen erä alkoi TUTOlle tällä kaudella jo ikävän tutuksi tulleella tavalla. Pelikellossa oli vain 57 sekuntia, kun kiekko löysi ensimmäistä kertaa tiensä TUTOn maalia vartioineen Kimmo Meriläisen selän taakse. Turkulaisille tutut LeKi-hyökkääjät Niclas Lucenius ja Sami Venäläinen toimittivat kiekon Toni Kallelalle, joka upotti sen Meriläisen puikoista sisään.

Avauserä oli hermostunutta kiekkoa, jossa nähtiin paljon jäähyjä. TUTOsta rangaistuspenkillä istuivat vuorollaan niin Aki Keinänen, Oskari Hämäläinen kuin Anton Kokkonenkin, mutta uusilta takaiskuilta vältyttiin.

Kotijoukkueen vaarallisin paikka nähtiin ajassa 12:56 LeKin Eero Savilahden istuessa huitomisjäähyään. Anrei Hakulinen syötti maalinkulmalta Kokkoselle avopaikan, mutta kiekko pyörähti lavassa ja lensi yli maalin. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vierailijoiden 0-1 johtoasemassa ja Anton Kokkosen erän lopussa ottamaa kampitusjäähyä jäi kelloon vielä 15 sekuntia.

Toisessa erässä enemmän vauhtia

Toinen erä oli pelillisesti ensimmäistä vauhdikkaampi, mutta senkin ainoasta maalista vastasi vierailija LeKi. Ajassa 25:50 Niclas Luceniuksen ketju painoi pelin TUTOn päätyyn noin minuutiksi, jonka jälkeen Lucenius jakoi laatan Venäläiselle, joka latasi sen verkon perukoille. Toisena syöttäjänä Kallela.

Ajassa 26:57 vaikutti siltä, että TUTO kavensi. Ryan Ruikka ampui monien mielestä kiekon maalin takarautaan ja tuomari meni tarkistamaan asiaa videolta. Pitkien pohdintojen jälkeen maalia ei kuitenkaan hyväksytty.

Toista erää oli 04:32 pelaamatta, kun LeKin Markus Korkiakoski joutui jäähylle. TUTOlla oli kahden minuutin aikana useita maalintekotilanteita, mutta Jarno Laitisen vartioima LeKi-maali tuntui olevan kuin noiduttu. Näin toiselle tauolle mentiin LeKin kahden maalin johtoasemassa 0-2.

Ilomäki ratkaisijana

TUTO lähti kolmanteen erään väkevästi ja ajassa 40:58 Anrei Hakulinen toi kotijoukkueen maalin päähän. Syöttäjinä 1-2 osumaan olivat Raumalta saapunut Eetu Koski sekä Aki Keinänen. Maali oli ylivoimamaali.

Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut tasoitusta aikaiseksi ja vierailija iski. Kolmatta erää oli jäljellä 8:44, kun Arttu Ilomäki huiputti Meriläisen ja siirsi kiekon tyhjään häkkiin. Syöttäjinä osumaan olivat Aki Juusela ja TUTO-kasvatti Lucenius, joka merkkautti samalla jo illan kolmannen syöttöpisteensä.

TUTO haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta illan viimeisestä maalistakin vastasi Ilomäki, joka napautti kiekon yläputken kautta tyhjään maaliin. Näin pisteet matkasivat Lempäälään 1-4 lukemin.

Maalit ratkaisevat

LeKin päävalmentaja Jarkko Glad kiitteli lehdistötilaisuudessa ratkaisupelaajiaan.

”Numerot eivät kerro koko totuutta, sillä oli aika nihkeä peli meiltä. Meidän taitavat pelaajat ratkaisivat tänään. He osasivat pistää paikoista maaliin.”

Kotijoukkueen päävalmentaja Ismo Lehkonen uskoi TUTOn saaneen arvokasta oppia LeKiltä.

”Se kumpi heiluttaa häkkiä, niin se yleensä voittaa. Tehtiin yksi maali ja harvemmin sillä jääkiekkopeliä voittaa. Saatiin LeKin jätkiltä hyvää informaatiota tietynlaisesta roolipelaamisesta, sillä meidänkin tarkoituksenamme on roolittaa näitä jätkiä.”

Loppunumeroiden totuudenmukaisuudesta Lehkonen oli hieman eri mieltä kuin virkaveljensä.

”Numerot eivät mielestäni valehtele, koska tämä on maalintekopeli ja tulee sellaina aina pysymään”, päätti Ika.

TUTO pelaa seuraavaksi perjantaina Kajaanissa, kun vastaan luistelee Hokki.

 

LeKi oli TUTOa terävämpi maalintekotilanteissa.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää