Kysymyksiä ja vastauksia: Mika-Matti Hyvärinen

Kysymyksiä ja vastauksia -sarjan tämän kertaisessa osassa pääsemme kurkistamaan TUTO-hyökkääjä Mika-Matti Hyvärisen savolaiseen sielunmaisemaan.

 

Terve Mika-Matti! Kysytään heti kärkeen hieman lempinimestäsi. Sinut tunnetaan lempinimillä Pentti Köyri ja Pena. Mikä on tarina näiden nimien takana?

 – Pena lempinimi on ollut kohta jo varmaan 15 vuotta. Aluksi pelkkä vitsi, josta jäi sitten pysyvä lempinimi. Yksityiskohtiin en sen tarkemmin mene, sillä siihen ei palstatila riitä. Pentti Köyri puolestaan tuli siitä, kun pyöritin joukkueen sakkokassaa A-junnuissa ja Savonlinnassa se sitten lyötiin kunnolla läpi. Kaikki jotka ovat katsoneet Kummelia, tietävät kuinka kova rahamies Pentti Köyri on.

 

Te savolaiset olette tunnetusti hieman omalaatuista porukkaa. Miten itse kuvailisit savolaisen ihmisen ”prototyyppiä”?

 – Jaa-a…mitäs tähän nyt sitten sanois. Jotkut savolaiset ovat niin kieroja, että ne nukkuukin kulmasohvassa. Yleisesti savolaiset kyllä ovat ihan kansakunnan aatelia.

 

Sinut on nähty Marli Areenallakin usein polkupyörän selässä. Minkä takia olet valinnut juuri fillarin menopeliksesi?

 – Asun ihan hallin vieressä ja joka paikkaan on niin lyhyt matka, että ei ole ollut tarvetta hankkia autoa. Ei sen kummempaa.

 

Pelaat kesäisin rullakiekkoa. Onko se vain ylläpitävää harjoittelua ja mukavaa ajanvietettä, vai antaako se jotain ekstraa mistä voi poimia juttuja omaan peliinsä?

 – Kyllä se enemmän treeniä ja hauskanpitoa on. Vaikka laji on melkein sama, niin peli on niin erilaista, ettei siitä voi kauheasti jäälle ammentaa. Tällä kaudella varsinkin ratkaisupelit olivat huikeita! Harmittaa tosin, että hävittiin SM-finaali toisessa jatkoerässä.

 

Sinut tunnetaan hyvänä ärsyttäjänä, joka pääsee usein vastustajien ihon alle. Mitkä ovat salaisuutesi, joilla saat sen homman toimimaan niin hyvin?

 – Ei siihen liity mitään sen kummempaa. Ehkä se ärsyttää vastustajia, kun olen vähän pienikokoisempi, mutta taklaan silti paljon, enkä anna periksi. Kyllähän siellä tietysti aina välillä tulee jotakin mukavaa kavereille rupateltua ja tehtyä vähän kyseenalaisiakin temppuja, mutta ne kuuluvat lajiin.

Onko sinulla jotain taikauskoja, tai hyvää onnea tuovia rituaaleja, jotka toistuvat esimerkiksi pelipäivinä?

 – Suurimmat rutiinit ovat alkulämmittelyssä jäällä. Siellä on muutama juttu, jotka toistuvat joka kerta ennen peliä. Taikauskoa on sen verran, että jos joku peli menee hyvin, niin pyrin tekemään asiat seuraavassa pelissä samalla tavalla.

Seuraavaksi pääset vastaamaan bonuskysymykseen, jonka sinulle halusi esittää TUTO-ikoni Aki Keinänen. ”Keni” halusi kysyä sinulta, kumman valitsisit mieluummin: Kuopion viinijuhlat vai Ruisrockin?

– Pakko vetää kotiinpäin, joten sanon Viinijuhlat. Ruisrockissa en ole vielä kertaakaan ollut, koska se on aina Viinijuhlien kanssa päällekkäin. Helppo valinta siis.

Mikä on toistaiseksi paras muisto urasi varrelta?

– Kyllä playoffs-pelit Mestiksessä on toistaiseksi ollut parasta. Totta kai jokaisesta joukkueesta on jäänyt hyviä muistoja ja monia kavereita.

 

Mikä on parasta Turussa?

– Kaupunki on huikea ja se hengittää urheilua. Myös oikein sopivan kokoinen kuopiolaiselle. Sanotaan myös, että turkulaiset ihmiset ovat heti savolaisten jälkeen toisena mun listalla. Hyvin ottivat aikoinaan vastaan.

 

Mikä on suosikki TV-sarjasi tai elokuvasi?

– Suosikkeja on monia. Ehkä sellainen all time favourite TV-sarjoista on Frendit. Ne on tullut katsottua ainakin viisi kertaa läpi. Komedia yleisesti uppoaa aika hyvin! 

 

 

”Penan” ja muut TUTO-paitaan sonnustautuneet pelurit, sekä Nuorten SM-liigaan nousseet TUTOn A-nuoret näet nyt TUTO-kortilla huippuedulliseen, 99 euron hintaan! Kortilla näet molempien joukkueiden kaikki runkosarjan kotiottelut. Oman TUTO-korttisi pääset tilaamaan TÄSTÄ!

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää