Seppo Suoraniemi

kokenut puolustaja ja valmentaja

  • Syntynyt: 26.8.1951
  • Pelasi TuTossa 84-87 129 ottelua 32+62=94
  • Valmensi TuToa 94-95

Oululaistaustainen Suoraniemi oli TuTon I-divisioonamiehistölle kova vahvistus 80-luvun puolivälissä. Siihen mennessä jo 15 vuotta pääsarjatasolla pelannut puolustaja toi joukkueeseen kokemusta ja varmuutta kiekolliseen peliin. TuToon Suoraniemen houkutteli Raimo Määttänen, joka oli ollut mukana oululaisen uran monissa käänteissä jo 70-luvun alkupuolelta lähtien.

SM-liigassa kovia pistemääriä takonut kiekollinen puolustaja kuului TuTossakin joukkueen parhaiden pelaajien joukkoon kaikkina kausinaan. Pelaajauransa hän lopetti keväällä -87 tehtyään vielä 35-vuotiaana uransa parhaat pisteet. Jää oli tuskin ehtinyt sulaa Suoraniemen luistimista hänen ryhtyessään valmentajaksi. Kolme kautta TPS:ssä toivat hänelle kolme SM-kultaa. Sitä seurasi kausi Kiekko-67:n vaihtopenkin takana, kunnes kesällä -94 hän otti vastaan valmennuspestin TuTon SM-liigajoukkueessa.

Herrasmiehenä tunnettu Suoraniemi ei saanut omaleimaisia ja kokeneita pelaajia vilisseeseen ryhmään riittävää otetta, ja lopulta TuTon seurajohto oli pelaajien painostamana pakotettu vapauttamaan hänet tehtävästään

Jaa eteenpäin: