Sami Leinonen

hyökkääjä ja valmentaja

  • Syntynyt: 30.1.1968
  • Pelasi TuTossa 88-91 ja 93-96 261 ottelua 34+90=124

Leinonen aloitti jääkiekkouransa hyökkääjänä, ja vasta aikuisiällä hänen pelipaikkansa muuttui puolustajaksi. Hänen hyökkääjätaustansa oli helppo nähdä sulavasta luistelusta, pehmeästä kiekonkäsittelystä ja halusta tukea hyökkäyksiä. Pienikokoisen ja hyvin liikkuneen Leinosen otteita päästiin seuraamaan TuTon paidassa kuuden kauden ajan.

Kemissä syntynyt, mutta TPS:ssä kiekko-oppinsa saanut Leinonen tuli TuToon ensimmäisen kerran jo vuonna -88. TuTosta tie vei KooKoohon, jossa puolustaja saalisti ykköskentässä ensimmäisellä kaudella huimat 43 pistettä 38 ottelussa. Toinen kausikin Kouvolassa sujui erinomaisesti, joten ei ollut ihme, että TuTon valmentajaksi tullut Juhani Tamminen halusi aikoinaan jo TPS:ssä valmentamansa Leinosen joukkueeseensa.

Toisella TuTo-visiitillään Leinonen ei aivan päässyt Kouvolan vuosiensa pistetahtiin, mutta kuului toki joukkueen vakiokokoonpanoon myös seuran kahdella SM-liigakaudella. TuTon liigasta putoamisen jälkeen Leinosen tie vei Ruotsin kautta Keski-Eurooppaan, jos hän ihastutti luistelullaan vielä kymmenen kauden ajan.

Jaa eteenpäin: