Reijo Paksal

hyökkääjä ja monitoimimies

  • Syntynyt: 8.8.1946
  • Mestaruussarjassa 66-75 223 ottelua 46+21=67
  • Pelasi TuTossa lisäksi 76-81
  • Taustavaikuttajana TuTossa eri rooleissa 77-11
  • TuTo Hockey Oy:n pääomistaja 2002-11

Lappeenrannasta Turkuun opiskelemaan tulleelle Paksalille muodostui TuTosta elämäntyö. Hyökkääjänä pelannut Paksal ei ehkä ollut joukkueen nopein, mutta maltin ja oikea-aikaisuuden ansiosta hän oli monesti maalipaikoilla heiluttaen verkkoa tasaiseen tahtiin. Hänen pelipaikkansa oli TuTon mestaruussarjavuosina yleensä joukkueen alemmissa ketjuissa.

Herrasmiespelaajana tunnettu Paksal lopetti pelaamisen TuTon SM-sarjasta putoamisen myötä, mutta hän palasi vahvistamaan joukkuetta uudestaan jo yhden välivuoden jälkeen syksyllä 1976 pelaten TuTossa joukkueen II-divisioonavuosiin asti. Joukkueen tausta-asioita hän alkoi hoitaa vuonna -77. Paksal teki vuosikymmenten aikana TuTon taustahahmona merkittävän ja mittaamattoman arvokkaan työn. Jo ennen erillisen jääkiekkotoimintaan keskittyneen yhdistyksen perustamista hän toimi Turun Toverit ry:n jääkiekkojaoston puheenjohtajana.

Entinen hyökkääjä oli perustamassa TuTo Hockey ry:tä vuonna 1988 ja Oy:tä vuonna 2000. Sekä yhdistyksen että osakeyhtiön puheenjohtajana hän toimi useita vuosia. TuTon aktiivitoiminnasta Paksal jäi syrjään kevään 2011 omistusjärjestelyjen myötä. Turkulaiseen jääkiekkoiluun hän on vaikuttanut myös toimimalla Turkuhallin ja Kupittaan halliyhtiön toimitusjohtajana 1990-2000-luvuilla.

Jaa eteenpäin: