Jouni Tuominen

pelaaja ja valmentaja

  • Syntynyt: 26.6.1964
  • Pelasi TuTossa 88-97 326 ottelua 86+188=274
  • Valmentajana TuTossa 03-05 ja 08-09

TPS:ssä kiekko-oppinsa saaneesta Tuomisesta tuli lopulta tutolaisempi kuin monesta seuran omasta kasvatista. Hyvät suoritukset junioreissa eivät avanneet ovia TPS:n liigajoukkueeseen kuin yhden ottelun ajaksi, joten Tuominen suuntasi peliajan perässä ensin Naantaliin ja sitten Hämeenlinnaan. Henkinen koti löytyi kuitenkin TuTosta hänen siirryttyään seuraan kesällä -88. Seuraavien yhdeksän kauden aikana taitava sentteri antoi oman luotettavan panoksensa TuTon eteen kuuluen myös joukkueen parhaisiin pistemiehiin muutamaa loukkaantumisten varjostamaa kautta lukuunottamatta.

TuTon liigaprojekti 90-luvun alussa oli sopiva piristysruiske Tuomisellekin, ja hän pääsi Rauno Korven valmennuksessa pelaamaan suuressa roolissa hyvien ketjukavereiden kanssa kivuten 57 pisteellään myös koko sarjan parhaiden pistemiesten joukkoon. Unelma SM-liigassa pelaamisesta toteutui TuTon paidassa kaudella 94-95, vaikkakin Tuomisen paikka kokoonpanossa muuttui alempiin ketjuihin ja varmistavaan rooliin. Silti, oivaltavat syötöt ja 100-prosenttinen panos joukkueen puolesta olivat hänen tavaramerkkinsä liigassakin.

Liigasta putoamisen jälkeen Tuominen jatkoi nuoren joukkueen tarpeellisena isähahmona ja hyökkäyspelin sieluna, vaikka häntä oltiin kauden alla jo istuttamassa puolustajaksikin. Uransa lopussa hän pääsi kokemaan vielä täysammatilaisuudenkin siirtyessään kesken kauden 96-97 Saksaan pelaamaan. Peliuransa jälkeen Tuominen on toiminut TuTossa valmentajana sekä edustusjoukkueessa että junioreissa.

Jaa eteenpäin: