Tuukka Pulliainen

Hyökkääjä

  • Syntynyt: 25.8.1984
    Peliura: Pelasi TuTossa 99, 01-05, 08-10, 12-17 428 ottelua 107+274=381

Tuukka Pulliainen on ensimmäinen TUTOsta NHL:n varattu pelaaja. Juonikas keskushyökkääjä muistetaan erityisesti Aki Keinäsen kanssa muodostamastaan tutkaparista
Turun Weikkojen junioreissa harrastuksensa aloittanut, ja sieltä jo lapsena TuToon siirtynyt Pulliainen pelasi ensimmäisen ottelunsa seuran edustusjoukkueessa 1-divisioonassa 15-vuotiaana. Maalinteko oli lähellä onnistua jo tuossa ottelussa, mutta myöhemmin hänet opittiin tuntemaan ennen kaikkea juonikkaana syöttelijänä.

Murtautuminen edustusjoukkueeseen ja NHL-varaus

17-vuotiaana Pulliainen kuului jo TuTon Mestis-joukkueen vakiokokoonpanoon päästen edustamaan Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoihinkin. Tuon kauden päätteeksi taitavasta keskushyökkääjästä tuli ensimmäinen TuTosta NHL:ään varattu pelaaja, Los Angeles Kingsin varattua hänet 8. kierroksella numerolla 248.

Tutkaparin synty

Seuraavien kausien aikana nuori lupaus ei kuitenkaan onnistunut murtautumaan TuTossa sarjan tähtikaartiin, eikä sopimus TPS:n kanssakaan tuonut tilille kuin kaksi SM-liigaottelua. Välillä Pulliainen kävi hakemassa peliaikaa Joensuusta asti. Paluu Tepsiin antoi liigakokemusta yli sadan ottelun verran, mutta oikea paikka jääkiekkokartalta löytyi vasta hänen palattuaan yhden Saksan vuoden jälkeen TuToon kausiksi 08-10. Kyseisinä vuosina Pulliaisen viereltä paikkansa otti myös Aki Keinänen, ja yksi tulevien vuosien pelätyimmistä tutkapareista Mestiksessä oli valmis. Sijoitukset sarjan pistepörssin kärkipäästä toivat Pulliaiselle sopimuksen HPK:hon ja lyhyen visiitin vielä Slovakiaankin ennen kuin oli aika palata lopullisesti kotiin.

Kotiinpaluu

Seuraavina kausina jäällä nähtiin häikäisevä Pulliainen, joka dominoi kenttää parhaimmillaan mielensä mukaan. Viilipyttymäinen Pulliainen syötti ja tulikuuma Keinänen laukoi maaleja lähes liukuhihnalta. Kaksikon todelliseksi bravuuriksi muodostuivat tilanteet, joissa Keinänen tykitti kiekon maaliin suoraan Pulliaisen voittaman aloituksen jälkeen. Loppuvuodesta 2014 Pulliainen johti sarjan pistepörssiä ylivoimaisesti ennen loukkaantumistaan. Hän palasi kaukaloon keskenkuntoisena vielä saman kauden aikana, mutta paras terä oli poissa. Viimeisinä kausinaan tyylikkään hyökkääjän liikkuminen jäällä ei ollut loukkaantumisten jäljiltä enää parhaimmillaan, mutta pisteitä syntyi silti lähes entiseen malliin. Uransa hän lopetti keväällä 2017, kun ammattimaisen jääkiekkoilun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen alkoi käydä ylivoimaiseksi.

Jaa eteenpäin: