Kari Johansson

hyökkääjä

  • Mestaruussarjassa TuTossa 65-75 260 ottelua 122+123=245
  • I-divisioonassa 33 ottelua 11+15=26
  • TuTon pronssijoukkueiden kapteeni -68 ja -70
  • Pelasi TuTossa 63-75, 79-84
  • Yhdet olympialaiset ja kahdet MM-kisat
  • 57 A-maaottelua

Johansson oli TuTon hyökkäyspelin sielu mestaruussarjavuosina. Monien juniorijoukkuetovereidensa tavoin hän pelasi edustusjoukkueessa jo alaikäisenä ollen merkittävässä roolissa TuTon noustessa SM-sarjaan. Herrasmiehenä tunnettu Johansson oli pelintekijä, joka vastahyökkäyksissä monesti jatkoi puolustajien pitkät avaussyötöt laitahyökkääjilleen.

60-luvulla hän muodosti maajoukkuetason tehoketjun yhdessä Henry Lepän ja Kari Torkkelin kanssa. Seuraavalla vuosikymmenellä Johansson pelasi yhdessä mm. Reijo Leppäsen kanssa. Parhaimmillaan hän oli myös SM-sarjan kärkipään maalintekijöitä. Johansson pääsi jo 20-vuotiaana edustamaan Suomea Wienin MM-kisoissa.  Seuraavana talvena vuorossa oli Grenoblen olympialaiset ja sitä seuraavan vuoden keväänä Tukholman MM-kisat.

TuTon pudottua SM-sarjasta tyylikäs hyökkääjä siirtyi TPS:ään päästen juhlimaan heti ensimmäisen kauden päätteeksi SM-kultaa. Kolmen TPS-vuoden jälkeen Johansson palasi vielä TuToon joukkueen noustua II-divisioonaan ja oli nostamassa TuToa I-divisioonaan. Pelaajauransa hän joutui lopettamaan selkävaivojen takia yhden divarikauden jälkeen syksyllä -84. Lopettamisensa jälkeen hän siirtyi lähes välittömästi Raimo Määttäsen apuvalmentajaksi TuTossa. Myöhemmin Johansson valmensi pää- ja apuvalmentajana TPS:n A-nuorissa ja Salo HT:ssä yhteensä reilun kymmenen vuoden ajan.

Jaa eteenpäin: