Seppo Lindström

Puolustaja

  • Syntynyt: 16.5.1941
  • Mestaruussarjassa TuTossa 65-70,71-75 239 ottelua 37+63=100
  • Suomen paras jääkiekkoilija 69. SM-sarjan All Stars 68,69,70,71,73
  • Pelasi TuTossa 59-70, 71-75, 82-83
  • Pelaajavalmentaja TuTossa 71-73
  • Kolmet olympialaiset ja seitsemät MM-kisat
  • 214 A-maaottelua

Lindström pelasi Turun Pyrkivän edustusjoukkueessa jo 15-vuotiaana. TuToon hän liittyi 60-luvun taitteessa Pyrkivän lopetettua jääkiekkotoimintansa. Lindström oli alusta lähtien TuTon puolustuksen avainhahmoja, ja joukkueen noustessa SM-sarjaan vuonna -65 hän oli jo maajoukkuepelaaja. Lempinimen ”Pappa” hän sai 25-vuotiaana lehtivalokuvaaja Veikko Lintiseltä. Tämä sattui kuulemaan, kun TuTon huoltaja yllytti Ruotsin pelimatkalta palanneen Lindströmin tytärtä kutsumaan isäänsä Ruotsin tyyliin papaksi. Seuraavan päivän lehdessä Lindström oli Pappa, ja siitä eteenpäin hän oli Pappa koko suomalaisen jääkiekkoväen puheissa.

TuTo-vuosinaan Lindström oli kansainvälisen tason huippupuolustaja. Raamikas pelaaja oli vahva kaksinkamppailutilanteissa ja isosta koostaan huolimatta erinomainen luistelija. Lisäksi Lindströmin mailasta lähti kovia, pitkiä ja tarkkoja syöttöjä, jotka monesti vapauttivat TuTon hyökkääjät läpiajoon. Hän oli juokkueen johtavia pelaajia myös kaukalon ulkopuolella toimien muutaman kauden kapteenina ja vuosina 71-73 myös pelaajavalmentajana. Lindström oli ensimmäisiä ulkomaille ammattilaiseksi siirtyneitä suomalaispelaajia ja ensimmäinen, joka edusti Suomea arvokisoissa pelatessaan ulkomaisessa seurassa. Tämä tapahtui keväällä -71 Sveitsin MM-kisoissa, kun Itävallan Klagenfurtia edustanut Lindström vahvisti leijonalaumaa. Kauden jälkeen hän palasi TuToon pääkaupunkiseudun joukkueiden ja TPS:n houkutteluista huolimatta. Lindström oli uskollinen TuTolle joukkueen SM-sarjasta putoamiseen saakka.

Monen muun tutolaisen tavoin hän siirtyi TPS:ään kesällä -75 voittaen seuraavana keväänä Suomen mestaruuden joukkueen kapteenina toimien. Kahden TPS-kauden jälkeen hän siirtyi neljäksi vuodeksi pelaamaan Berliiniin. Paluu Turkuun tapahtui vuonna -81 TPS:n paidassa. Uransa viimeisen kauden, silloin jo 41-vuotias Lindström, pelasi TuTon II-divisioonajoukkueessa kaudella 82-83. Hän lopetti uransa TuTon noustua I-divisioonaan. Lindströmin poika, Samu, pelasi TuTossa neljä ottelua 90-luvun alussa.

Jaa eteenpäin: