Pekka Virta

hyökkääjä ja valmentaja

  • Syntynyt: 19.4.1969
  • Pelasi TuTossa 87-91 ja 93-95 252 ottelua 137+96=233
  • Valmensi TuToa 03-04

Virralla oli kaikki ominaisuudet, joita huippupelaajalta vaaditaan. Hän oli iso, raamikas, vahva, riittävän nopea ja hänellä oli hyvä laukaus sekä pelisilmä. Niinpä ei ollutkaan ihme, että 18-vuotiaana TuTon junioreista miesten peleihin nostettu hyökkääjä vakiinnutti nopeasti paikkansa joukkueessa kivuten muutamassa kaudessa myös niin TuTon kuin koko sarjankin parhaiden pistemiesten joukkoon.

Nuorempana Virta oli ennen kaikkea huippuluokan maalintekijä, joka kärkkyi punaviivalla avaussyöttöjä. Kaudella 90-91 44 ottelussa syntyneet 38 maalia saivat TPS:n kiinnostumaan naapuriseuran lupauksesta. Kaksi seuraavaa kautta Virta kuului TPS:n organisaatioon, mutta pelipaikan vakiinnuttaminen maajoukkuepelaajia vilisseessä kivikovassa ryhmässä ei onnistunut. Niinpä hänet nähtiin monesti Kupittaalla TuToa vastassa TPS:n farmijoukkueen Kiekko-67:n riveissä.

TuToon Virta palasi kaudeksi 93-94, josta tulikin hänen uransa paras. I-divisioonan pistepörssin voitto pisteillä 44+47=91 ja TuTon nouseminen SM-liigaan vaikuttivat kääntävän taas Virran uran suunnan. Seuraava vuosi SM-liigassa ei kuitenkaan sujunut odotetusti ja seuraavaksi kaudeksi Virta suuntasi Ässiin. Porilaisten paidassa hänen teki parhaimpana kautenaan 22 maalia, mutta uran viimeiset vuodet kuluivat alasarjoissa ja ulkomailla. Puheita TuToon paluustakin oli vielä kaudella 00-01, mutta Virta nähtiin Kupittaalla lopulta UJK:n paidassa.

Peliuran jälkeen Virta valmensi menestyksekkäästi TuTon junioreita, ennen kuin hän joulukuussa 2003 korvasi Anatoli Bogdanovin TuTon Mestis-joukkueen valmentajana. Virta onnistui sytyttämään vaisusti pelanneen joukkueen ja sai jo putoamaan tuomitun porukan lentoon. Joukkue säilytti sarjapaikkansa suvereenilla suorituksella karsinnoissa. Onnistumisesta huolimatta Virran sopimusta ei jatkettu seuraavalle kaudelle. Myöhemmin hän on tehnyt menestyneen uran SM-liigavalmentajana.

Jaa eteenpäin: