Aki Uusikartano

hyökkääjä

  • Syntynyt: 13.6.1977
  • Pelasi TuTossa 96-97 36 ottelua 13+21=34

Uusikartano pelasi TuTon edustusjoukkueessa vain yhden kauden. Anatoli Bogdanovin vaativassa valmennuksessa luotiin tuon kauden aikana pohja, jonka avulla hyökkääjä pelasi lähes 20-vuotisen uran SM-liigassa.

Uusikartano oli A-junioreissa laitettu samaan ketjuun Antti Virtasen ja Timo Pärssisen kanssa. Ketju jatkoi tuloksellisesti yhdessä myös miesten peleissä. Uusikartano hoiti tunnollisesti puolustustehtävät laitahyökkääjien heilutellessa vastustajien maaliverkkoja. Kauden jälkeen koko kolmikko siirtyi Kokkolan Hermekseen, jossa Uusikartanokin intoutui todelliseen pistetehtailuun.

Rauhallinen ja tunnollinen keskushyökkääjä oli koko uransa ajan hyvä kahden suunnan sentteri, joka luki peliä hyvin ja uurasti alivoimissa. Parhaimmillaan Uusikartano oli yleensä keväällä ratkaisupelien aikaan. Hän voitti Suomen mestaruuden 2010 TPS:ssä ja 2013 Ässissä. TuTo-fanien pitkäaikainen haave Uusikartanon ketjun paluusta joukkueeseen oli lähellä toteutua syksyllä 2014. Unelma kuitenkin mureni Virtasen ja loukkaantumisista kärsineen Uusikartanon lopetettua uransa.

Jaa eteenpäin: