Jukka Seppo

HYÖKKÄÄJÄ

  • Syntynyt: 22.1.1968
  • Pelasi TuTossa 94-96 95 ottelua 33+54=87

Seppo oli TuToon tullessaan vasta 26-vuotias, mutta takana oli jo lähes 10 vuoden ura miesten tasolla. Vaasasta lähtöisin olevan keskushyökkääjän meriitteinä oli siinä vaiheessa jo alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus, Suomen mestaruus Tapparassa, yhdet MM-kisat ja monta tehokasta kautta HIFK:ssa.

Sepon kohdalla oli lähinnä odoteltu hänen lähtöään NHL:n Bostoniin, mutta hän tulikin Turkuun. TuTossa Seppo oli varsinkin ensimmäisellä kaudellaan parhaimmillaan maaginen tehden kentällä lähes mitä tahtoi. Jari Hirsimäen ja Vesa Karjalaisen kanssa ketjun muodostanut sentteri pystyi taidonnäytteillään välillä mykistämään koko katsomon. Kausi palautti Sepon SM-liigan pistepörssin kärkipäähän ja maajoukkueen porteille.

TuTon toisen liigakauden taaperrus henkilöityi monien mielestä ailahtelevan Sepon suorituksiin, mutta pelaaja itse kertoi hiipuneen pistetahdin johtuvan mystisestä rannevammasta. Sarjan kärkijoukkueita vastaan taitava hyökkääjä näytti kuitenkin edelleen parasta osaamistaan. TuTon jälkeen hänen uransa jatkui vielä ulkomailla ja tutussa HIFK:ssakin.

Jaa eteenpäin: