Markku Vuorisalo

kevään pelaaja

 

  • Syntynyt: 26.2.1978
  • Pelasi TuTossa 96-03, 04-06, 07-09 ja 11-12 449 ottelua 168+163=331

 

Naantalin VG-62:ssa kiekko-oppinsa saanut, mutta jo teini-iässä TuTon junioreihin siirtynyt Vuorisalo nousi B-junioreista suoraan edustukseen kauden 96-97 alussa. Ensimmäisinä divarikausinaan hänen roolinsa joukkueessa oli vielä hakusessa ja ketjukaveritkin vaihtelivat tiuhaan tahtiin. Jo siinä vaiheessa hänet tunnettiin poikkeuksellisen hyvästä luistelustaan sekä kovasta ja tarkasta laukauksestaan. Uran alkupuolella pistemäärät eivät kuitenkaan olleet hänen potentiaalinsa mukaisella tasolla.

Lupaavan hyökkääjän ura lähti tasaiseen nousuun 2000-luvulle tultaessa. Pelipaikka vakiintui ykkösketjussa Tero Forsellin vierellä ja samalla pistemäärät alkoivat kasvaa. Legendaarisimman muotonsa ketju sai, kun toiseen laitaan istutettiin Atte Saunamäki. Parhaassa vedossaan kolmikko oli kaudella 2005–2006 Vuorisalon voittaessa kauden päätteeksi Mestiksen maalikuninkuuden 24 maalillaan. Jo siinä vaiheessa hän oli käynyt vuoden visiitillä Hermeksessä, mutta muuten hänen seuransa Suomessa oli aina TuTo.

Ulkomaan kokemuksia hän kartutti urallaan sekä Norjasta että Itävallasta. Vuorisalo oli poikkeuksetta parhaimmillaan keväisin eli silloin kun tosipelit alkoivat. Hän teki vuosien varrella pudotuspeleissä useita tärkeitä maaleja ratkaisten mm. pronssimitalien kohtalon kolmena vuotena peräkkäin. Vuonna 2008 TuTon mestaruuden sinetöineessä finaalissa hän summasi tehot 2+1, tehden myös ottelun voittomaalin. Kesällä 2011 Vuorisalo oli yksi uuden TUTOn kärkihankintoja. Kausi oli kuitenkin koko joukkueelta pettymys, ja kauden jälkeen hän laittoi hokkarinsa naulaan, monien mielestä aivan liian aikaisin.

Jaa eteenpäin: