Juha Virtanen

hyökkääjä

  • Syntynyt: 2.7.1963
  • Pelasi TuTossa 85-87 ja 93-96 228 ottelua 125+88=213

Lapsuudessaan kotitalonsa pienempänä Juha Virtasena lempinimen ”Pikkari” saanut hyökkääjä oli jokaisen valmentajan unelmapelaaja.  Ikitaistelija laittoi itsensä aina täysillä likoon joukkueen puolesta sarjatasosta ja seurasta riippumatta. Virtasella oli takanaan jo yhden kauden kokemus SM-liigastakin HPK:n paidassa, kun valmentaja Raimo Määttänen toi hänet Turkuun vuonna -85. Sitä seuranneet kymmenen vuotta olivat sekä Virtasen että turkulaisen jääkiekon juhlaa, ja hän pääsi nauttimaan menestyksestä sekä TuTon että TPS:n paidassa.

TuTossa Virtanen oli heti ensimmäisellä kaudellaan joukkueen paras maalintekijä 37 osumallaan. Toinen kausi sujui lähes samaan tahtiin ja hän pääsi kauden aikana edustamaan Suomea silloiseen B-maajoukkueeseen eli Sisu Teamiin. TuTolta nousu SM-liigaan ei vielä tuolloin onnistunut, mutta nosteessa ollut hyökkääjä siirtyi sarjatasoa ylemmäs paikalliskilpailija TPS:n riveihin. Tepsin vuodet toivat Virtaselle neljä Suomen mestaruutta ja vakiintuneen paikan Jari Hirsimäen ketjukaverina. Viimeinen TPS-vuosi meni pieleen loukkaantumisen takia, ja Virtanen kertoi olevansa vain noin 50-prosenttisessa kunnossa, kun Määttänen kesällä -93 houkutteli tuttua pelaajaa jälleen TuToon. Ne Virtasen 50% riittivät seuraavalla kaudella 50 tehopisteeseen ja TuTon auttamiseen SM-liigaan.

Seuran liigavuosina Virtanen oli joukkueen tasaisin suorittaja ja myös parhaita maalintekijöitä molemmilla kausilla. Nuoruuden taklausinnokkuus ja jatkuva kähinöinti kentällä oli vaihtunut hillitympään ja järkevämpään pelaamiseen. Alivoimapelaajana hän oli aina valtakunnan parhaimmistoa, ja hänen voidaankin sanoa olleen roolipelaaja aikana, jolloin kyseistä termiä ei vielä ollut edes käytössä. TuTosta tie vei Virtasen vielä takaisin HPK:hon ja synnyinseudulle Helsingiin, jossa iätön tsemppari lopetti uransa keväällä 2000 Jokereiden paidassa sen hetken vanhimpana liigapelaajana.

Jaa eteenpäin: