Antti Virtanen

hyökkääjäja valmentaja

  • Syntynyt: 3.5.1977
  • Pelasi TuTossa 96-97 ja 11-14 178 ottelua 80+110=190
  • Valmensi TUTO:ssa 2019-2021

Virtanen sai TuTon junioreissa vapaan kiekkokasvatuksen, jossa peli oli lähinnä leikkiä, jonka voitti enemmän maaleja tehnyt joukkue.  Itseään sai toteuttaa vapaasti, eikä virheistä rangaistu vilttikomennuksella. Tältä pohjalta TuTon edustusjoukkueeseen kesällä -96 noussut Virtanen oli virtuoosimainen taituri, joka nautti harhauttelusta ja peliälynsä hyödyntämisestä.

Vaativan valmentajan Anatoli Bogdanovin opissa Virtanen oppi harjoittelun ja ammattimaisen asenteen merkityksen joskus kantapään kauttakin. Hänen ensimmäisellä kaudellaan 39 ottelussa tekemät 35 maalia oli ilmiömäinen suoritus varsinkin, kun muistetaan, että ylempään loppusarjaan päätynyt TuTo pelasi loppukauden pelkästään sarjan kärkijoukkueita vastaan. Seuran kannattajat saivat nauttia Virtasen sekä ketjukavereidensa Aki Uusikartanon ja Timo Pärssisen näytöksestä vain kauden ajan koko kolmikon siirtyessä Hermekseen ja sieltä kukin erilaisten mutkien kautta SM-liigaan.

Pelipaikan vakiinnuttaminen liigassa kesti Virtaselta aikansa, mutta lopulta JYP:ssä hän onnistui murtautumaan sekä joukkueen että koko sarjan eliittiin. Tutuilla vahvuuksillaan liigassakin pelannut hyökkääjä viihtyi Jyväskylässä kymmenen menestyksellistä kautta päästen juhlimaan kerran myös Suomen mestaruutta. TuToon paluun aika koitti seuran uudistusten jälkeen kesällä -11. Kolme seuraavaa kautta Virtanen pelasi TUTOn kapteenina ja kiekollisena johtotähtenä tavoitteenaan Mestiksen voitto ja sitä kautta mahdollisesti avautuva paikka SM-liigassa.

Parhaimmillaan TUTO ylsi hänen aikanaan pronssimitaleille, mutta Virtasen panoksesta mestaruuden karkaaminen ei koskaan jäänyt kiinni. Aina fiksusti pelannut hyökkääjä oli läpi uransa tasainen pisteiden tekijä, jolle sattui huonoja iltoja hyvin harvoin. Nuorempana Virtasta pidettiin ensisijaisesti maalintekijänä, mutta vuosien myötä hänestä kehkeytyi myös huippuluokan pelintekijä, joka varsinkin Mestiksessä pystyi luomaan maalipaikkoja lähes tyhjästä.

Virtasella olisi ollut vielä vuosi sopimusta TUTOn kanssa jäljellä, kun hän kesällä -14 ilmoitti lopettavansa pelaamisen perhesyistä.

Jaa eteenpäin: