Aki Keinänen

hyökkääjä

  • Syntynyt: 4.1.1984
  • Pelannut TuTossa 05-17 460 ottelua 192+180=372 (Tilanne 23.11.2016)

Tutolainen sydän kuopiolaisessa vartalossa. Tuskin kukaan arvasi tulevan seuralegendan saapuneen, kun pienikokoinen joskin lihaksikas, KalPassa vähälle peliajalle jäänyt nuorukainen kantoi varusteensa TuTon pukukoppiin kesällä 2005. Keinäsen potentiaali oli tiedossa, mutta ensimmäisenä Turun vuotena siitä nähtiin vain välähdyksiä.

Useimmat antoivat yritteliäälle hyökkääjälle kuitenkin synninpäästön hänen ratkaistessaan lähes yksinään pronssimitalit TuTolle kauden päätteeksi. Seuraavina kausina Keinänen otti harppauksia eteenpäin ja hänen tavaramerkikseen alkoi muodostua tinkimätön asenne sekä Mestiksen kovin ja tarkin laukaus. Nuoruudessaan Keinänen treenasi laukaustaan kesäisin tuhansilla toistoilla. Nykyään tykkiä viritellään lähinnä vain otteluissa.

TuTon mestaruuden jälkeen Keinänen kävi Ässissä kokeilemassa SM-liigaa, mutta palasi nopeasti takaisin Turkuun. Tulisieluinen hyökkääjä on 12 kauden aikana kokenut TuTon kanssa niin hyvät kuin huonotkin ajat. Hän on aina valmis laittamaan kaiken likoon sekä joukkueen että joukkuetovereidensa puolesta. Keinäsen kuumenemisen tulos on yleensä jonkinlainen nahistelu vastustajan kanssa tai huikealla yksilösuorituksella syntyvä maali.

Aina huippukunnossa oleva maalitykki on loistava esimerkki muille pelaajille ja pelisilmänsä sekä kokemuksensa ansiosta myös erinomainen pelintekijä.

Jaa eteenpäin: