Atte Saunamäki

hyökkääjä

  • Syntynyt: 6.9.1976
  • Pelasi TuTossa 95-03 ja 04-07 384 ottelua 89+99=188

Sanonnan mukaan kansa pitää taiteilijoista, mutta taistelijoita se rakastaa, ja taistelija Atte Saunamäki todellakin oli. TuTon juniori pääsi jo 19-vuotiaana nuorukaisena seuran SM-liigajoukkueen kokoonpanoon. Pelipaikka edustusjoukkueessa alkoi vakiintua vasta seuraavalla kaudella TuTon pudottua takaisin I-divisioonaan.

Ensimmäisinä vuosina Saunamäen rooli pysyi aika pienenä varsinkin hyökkäyspäässä valmentajan Anatoli Bogdanovin siirrettyä hänet puolustajaksi. Saunamäki ei uransa missään vaiheessa kaihtanut laitakahinoita tai maalinedusruuhkia, mutta varsinkin nuorempana veri saattoi kuohahtaa niissä tilanteissa turhan nopeasti, mikä näkyi runsaina jäähymäärinä.

Todelliseen loistoon Saunamäki syttyi kaudella 01-02 päästyään TuTon ykkösketjuun Tero Forsellin ketjukaveriksi. Noihin aikoihin joukkueen ykkösnyrkiksi alkoi muodostua ketju, jossa Saunamäen ja Forsellin lisäksi pelasi Markku Vuorisalo. Saunamäen rooli ketjussa oli painia vastustajan kanssa kulmissa sekä maalin edessä ja lyödä irtokiekkoja sisään. Siinä hän usein onnistuikin, ja parhaimman kauden maalisaldoksi kirjattiin 20 maalia.

Kausi 03-04 jäi kokonaan väliin vammojen takia, mutta syksyllä -04 kentälle palasi entistä monipuolisempi Saunamäki. Hän pelasi vielä kolme hyvää kautta tutussa roolissa TuTon ykkösketjussa ollen parhaimmillaan aina keväisin ratkaisupelien aikaan. Saunamäki lopetti uransa kauden 06-07 päätteeksi, koska ei pystynyt enää panostamaan jääkiekkoon haluamallaan tavalla.

Jaa eteenpäin: