Wilenius jatkaa TUTOssa – Helanto uutena mukaan

TUTO Hockeyn on solminut jatkosopimuksen joukkueen kuluneen kauden kolmanneksi tehokkaimman pistemiehen, Tomi Wileniuksen kanssa. Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy Jokipojista saapuva puolustaja Antti Helanto.

”Olisi hölmöä jäädä bussipysäkille ensimmäisen kauden jälkeen”

Viimeisen kolmen kauden aikana yhteensä komeat 106 tehopistettä Mestiksessä iskenyt Tomi Wilenius jatkaa TUTOn riveissä yksivuotisella sopimuksella. Tamperelaislähtöinen 24-vuotias keskushyökkääjä saapui Turkuun SaPKosta kuluneen kauden alla. Avauskausi TUTOssa tuotti kaikkiaan 38 tehopistettä, mutta urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan ensi kaudella tullaan näkemään vielä kovempi Wilenius.

”Tilanne Wileniuksen osalta siinä mielessä yksinkertainen, että tehoja tulee ensi kaudella enemmän. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa hän otti hyviä askeleita eteenpäin, ja nyt pelaajan tulee kaivaa lisää tuloksentekoa itsestään ulos. Wilenius omaa niin kovan potentiaalin, ja on päässyt hyvin seuraan sisälle, että olisi hölmöä jäädä bussipysäkille ensimmäisen kauden jälkeen. Matka jatkuu.”

Wilenius itse on Aittolan kanssa samoilla linjoilla siitä, että ensi kaudella tullaan näkemään parannusta henkilökohtaisella tasolla. Myös joukkueen sijoitus jätti paljon hampaankoloon taitavalle hyökkääjälle.

”Kyllähän viime kausi pienoinen pettymys oli, en päässyt sille tasolle, mitä itseltäni odotin. Myöskin joukkueena jäätiin kolme pykälää siitä tavoitteesta mikä meillä oli. Se jätti todella paljon nälkää ensi kaudelle. TUTO tulee ensi kaudellakin pelaamaan Mestiksen kirkkaimmista mitaleista, ja se oli yksi pääsyistä miksi TUTOon halusin jäädä. Tiedän, että pystyn pelaamaan paljon paremmin, ja että annettavaa olisi huomattavasti enemmän, kun mitä viime kaudella nähtiin. Kyllä minun tavoitteena on näyttää Kupittaan yleisölle parempaa lätkää, ja nousta sille tasolle, millä pystyn pelaamaan.”

 

Helanto tuomaan leveyttä puolustukseen

Puolustaja Antti Helanto saapuu TUTOon Joensuun Jokipojista. Kaudella 2016-2017 TPS-kasvatti pelasi ”ärjypaidoissa” 38 runkosarjaottelua tehoin 1+2, jonka lisäksi miehen tilille kertyi yksi pudotuspeliottelu. Vuosina 2010-2015 Helanto pelasi Pohjois-Amerikassa, ensin yhden kauden Owatonna Expressin riveissä, ja sen jälkeen neljän kauden ajan Iowa State Universityn riveissä. Elmo Aittolan mukaan Helanto tuo joukkueeseen kaivattua leveyttä.

”Antti osoitti Joensuussa, että hän pystyy pelaamaan Mestistä. Saamme hänestä hyvän jätkän tuomaan leveyttä ja kilpailua joukkueeseen.”

Viime kausi jätti 27-vuotiaalle Helannolle runsaasti hampaan koloon, ja hän palaakin kotikaupunkiinsa motivoituneena.

”Viime kausi ei ollut omien tavoitteiden mukainen. Alkukaudesta saatiin hyvin pisteitä, mutta loppukausi oli joukkueelta epäonnistunut. Itselläni se on ainakin nostanut nälkää tulevaa kautta ajatellen. Haluan mennä eteenpäin pelaajana, ja uskon, että TUTOssa on siihen parhaat edellytykset. Tietysti myös paluu kotikaupunkiini edustamaan perinteikästä ja urheilullista seuraa houkutteli.”

 

Kausi 2017-2018 polkaistaan käyntiin 20.5. järjestettävällä TUTO-risteilyllä. Perinteinen risteily sisältää tänä vuonna muun muassa tulevan kauden joukkueen esittelyä, jääkiekon MM-kisojen seuraamista ja klassisen TUTO-visan. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää