Tiedote TUTOn muutoksenhakupyynnöstä Urheilun Oikeusturvalautakunnalle

TuTo Hockey Oy on 22.1.2024 jättänyt muutoksenhakupyynnön Urheilun Oikeusturvalautakunnalle koskien SM-Liiga Oy:n päätöstä olla myöntämättä TuTo Hockey Oy:lle pelaamisen oikeuttavaa kilpailulisenssiä kaudelle 2024-2025.

Muutoksenhakupyynnön voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

TUTO Hockeyn hallituksen kommentit aiheesta alla:

Tehdyssä valituksessa TUTOn tavoitteena ei ole mitenkään arvioida muiden joukkueiden toimintaa tai varsinkaan niiden liigakelpoisuutta. Päinvastoin TUTO kokee, että kaikki nykyiset liigajoukkueet sekä ehdollisen liigalisenssin saanut Kiekko-Espoo Oy ovat kaikki ansainneet paikkansa korkeimmalla sarjatasolla. TUTOn tavoitteena on vaan ja ainoastaan verrata omaa toimintaansa muihin joukkueisiin ja osoittaa päätöksentekoon liittyvät ongelmat ja jopa epätasa-arvon.

Lisäksi TUTO tunnistaa nyt käynnissä olevan prosessin puutteellisuuden. Normaalisti nousun perusteena pitää olla voitettu mestaruus, sekä selkeä ja oikeudenmukainen karsintajärjestelmä ilman mahdollisia kynnysrahoja. Valitettavasti TUTOlla ei viime kaudelta ole Espoon tavoin mestaruutta. Mutta nyt kyse ei ole siitä, vaan siitä, että Liiga itse määrittelemissään pelisäännöissä jätti kyseisen vaatimuksen nyt käynnissä olevan prosessin osalta pois. Liigan avauduttua, kaikki olivat oikeutettua hakemaan lisenssiä ja julkisuudessa jopa ihmeteltiin saatujen hakemusten vähyyttä.

TUTOn osalta prosessi alkoi puhtaasti halusta osoittaa, että myös me olemme olemassa sekä vahvana haluna vaatia muutoksia todella huolestuttavaan kahtiajakoon. Kahtiajakoon, jossa Mestis oli jätetty täysin yksin, ilman unelmia esitetystä karsintamahdollisuudesta huolimatta. Kahtiajakoon, joka heijastelee aina juniorijääkiekkoon asti, toimintaa, jossa voittamisen ja häviämisen pitäisi olla keskiössä eikä organisaation logo. Kun kysyttiin, kuka haluaa pelata Liigaa, yksinkertaisesti vastasimme TUTO. Siinä tilanteessa myös vastaamattomuus olisi meistä ollut viesti Liigalle ja sen ajatuksille tulevaisuudesta.

Hakuprosessin edetessä huomasimme täydelliset puutteet, ei pelkästään päätöksenteon perusteissa vaan ylipäätään kaikissa prosessin osa-alueissa. Huomasimme yksilöiden edun ajavan yhteisön edun edelle. Mutta tärkeimpänä huomasimme, että myös meillä on kaikki lisenssiin oikeutettavat vaatimukset kunnossa tai ainakin siten, miten vaatimuksia on historiassa tulkittu. Halutessa myös meidät olisi voinut valita. Unelmastamme tulikin todellinen. Toisaalta onko haaveen toteutuminen ja liigassa pelaaminen tai edes sen tavoittelu TUTOn tuleva tuho? Voi olla, mutta ainakin olemme yrittäneet sekä tulemme taistelemaan loppuun saakka. Kilpaurheilussa ei voi pelätä häviötä. Lisäksi tulemme tekemään kaikkemme turvataksemme tulevaisuudessa kilpailuun perustuvan järjestelmän ilman perhepiiriä tai ainakin perheeseen pitää kuulua kaikki. Meille ei ole väliä onko kyseessä 8+8, 10+10, 12+12 tai jopa 14+14 vaan, että kyseiseen yhtälöön mahtuu kaikki, jotka ovat sen pelillisesti ansainneet ja sieltä putoaa ne, jotka häviävät kevään viimeisen pelin. Kuten kilpaurheiluun kuuluu, joskus joku voittaa, joskus joku häviää ja niillä on aina seurauksensa. Kuten irtisanotut valmentajat sekä pelipaikatta jääneet pelaajat ovat vuosikymmenten ajan huomanneet.

Lisäksi haluamme erikseen kiittää muita Mestis -joukkueita sekä Pelaajayhdistystä saadusta tuesta sekä ennen kaikkea Artukaisten isoa mustavalkoista. Ilman TPS vahvaa tukea, emme olisi pystyneet jättämään uskottavaa hakemusta.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää