Matias Haaranen ja Niklas Lehtimäki TUTOon

TUTO Hockey on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa puolustaja Matias Haarasen sekä hyökkääjä Niklas Lehtimäen. Haaranen saapuu Turkuun HPK:n organisaatiosta, kun taas Lehtimäki kiekkoili kuluneella kaudella Vaasan Sportin A-nuorten joukkueessa. Molempien pelaajien sopimukset ovat kestoltaan yksivuotisia.

Haaranen tuo leveyttä puolustuksen kiekolliseen kärkeen

Suomea eri ikäkausimaajoukkueissa edustanut puolustaja Matias Haaranen saapuu TUTOon Hämeenlinnan Pallokerhon organisaatiosta. Menneellä kaudella Haaraselle kertyi kaksi ottelua Liigassa ja 49 ottelua LeKin paidassa. Mestiksessä Haaranen iski tehot 3+19. Yhteensä 20-vuotiaan puolustajan tilille on kertynyt kaikkiaan 58 Liigaottelua.

Pienikokoinen (170cm/65kg) Haaranen on tunnettu etenkin loistavasta luistelustaan, ja kiekollisista taidoistaan. TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan hänelle onkin kaavailtu roolia TUTO-puolustuksen kiekollisena johtajana.

”Haaranen on hankittu johtamaan puolustustamme kiekollisesti, ja hänellä on siihen kaikki kyvyt olemassa. Hän on kiekollisesti erittäin taitava, ja hänen luistelu on puhdasta taidetta. Haarasella on iso tilaus varsinkin meidän valmennuksen pelilliseen sapluunaan. Hänen puolustuspelaaminen on Liigassa asti testattua. Kaudella 2015-2016 Haaranen oli HPK:n ainoa aktiivisesti pelannut puolustaja, jonka tehotilasto ei ollut miinuksella. Taidolle on aina tilausta, ja sitä Haaranen TUTOon tuo.”

Haarasen mukaan päätös TUTOon siirtymisestä oli helppo, sillä Turussa tarjolla olevat olosuhteet tarjoavat miehelle parhaan mahdollisuuden kehittyä ja parantaa otteita viime kaudesta.

”Kauden lopulla TUTO tarjosi sopimusta ensi kaudeksi, eikä siinä hirveästi tarvinnut miettiä, kun sen otin vastaan. Eniten siirtymiseen vaikutti se, että TUTOlla on Mestiksessä selkeästi parhaat olosuhteet harjoitella, ja ammattimainen valmennus, jonka myötä uskon, että täällä pystyn kehittymään ja nousemaan seuraavalle tasolle pelaajana. Viime kausi oli urallani varmasti tähän mennessä kaikista vaikein, mutta onneksi se on nyt taakse jäänyttä elämää, eikä siitä sen enempää. Tulevalta kaudelta odotan menestystä joukkueena, ja itseltäni odotan tehokkaampaa pelaamista, kuin edellisellä kaudella.”

 

Monipuolinen Lehtimäki tuo taistelua ja taklauksia

Porin Ässien ja Rauman Lukon juniorimyllyjen koulima Niklas Lehtimäki pelasi juniorivuosinaan samassa joukkueessa muun muassa Jarno Kärjen ja Niko Ojamäen kanssa. Kaudeksi 2014-2015 Lehtimäki suuntasi NAHL-liigassa pelaavan Minnesota Wildernessin riveihin. Mestaruuteen päättynyt debyyttikausi Pohjois-Amerikassa toi Lehtimäen tilille yhteensä 62 ottelua ja 44 tehopistettä. Lehtimäki on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa NAHL-liigan suomalainen mestari. Seuraavan kauden 21-vuotias laitahyökkääjä vietti USHL:ssä pelaavan Chicago Steelin riveissä.

TUTOon Lehtimäki puolestaan saapuu Vaasan Sportin A-nuorten riveistä. Loukkaantumiset ovat pilanneet Lehtimäen osalta kaksi viimeistä kautta. Omien sanojensa mukaan uran päättyminenkin kävi lähellä, mutta nyt terveystilanne on jo parempi.

”Viime kaudesta ei paljoa jäänyt käteen. Liigan avausviikolla alkoi kipuilut lonkan alueella, jotka sitten estivät treenaamisen ja pelaamisen. Vamma oli sen luontoinen, että sille piti puukkoa näyttää, ja kausi olikin sitten paketissa operaation myötä, ennen kuin pääsi edes alkuun. Kokonaisuudessaan jäi kaudesta tosi katkera fiilis, koska olin koko kesän treenannut hullun lailla, ja sitten tuntui, kun kaikki olisi mennyt vaan viemäristä alas ja hukkaan. Enemmän harmitti tietenkin se, että ensimmäinen diagnoosi koko vammasta oli se, että ura huippu-urheilijana olisi kokonaan ohi. Kuitenkin operaatiossa tuli ilmi positiivisia uutisia, ja lääkäri antoi vihreää valoa pelaamisen ja urheilun jatkamiselle.”

Elmo Aittolan mukaan tervehtynyt Lehtimäki tuo joukkueeseen ennen kaikkea monipuolisuutta ja fyysisyyttä.

”Ikävät loukkaantumiset ovat haitanneet Lehtimäkeä viimeisen kahden kaudeen aikana, mutta nyt mies on terve, ja tulee TUTOon tavoittelemaan pelipaikkaa. Lehtimäki on erinomainen yhdistelmä luisteluvoimaisuutta, taitoa sekä kovuutta. Odotettavissa on kovaa taistelua, maaleja ja erittäin kovia taklauksia.”

Loukkaantumisten jälkeen nöyrästi uraansa ja tulevaisuuteen suhtautuva Lehtimäki on kuullut TUTOsta paljon hyvää, eikä päätös Turkuun muuttamisesta todellakaan ollut vaikea.

”Muutamia kavereita pelasi jo viime kaudella TUTOssa, ja heiltä kuulin pelkästään hyvää koko organisaatiosta ja seuran toiminnasta. Perinteikäs ja menestynyt jengi, ja itsestä tuntui, että TUTO on juuri nyt se paikka, jossa pystyn jälleen kasvamaan ja kehittymään. Odotukset ja tavoitteet ovat tietysti korkealla, mutta silti varsin realistisia. Enemmänkin on palava halu päästä taas pelaamaan ja kehittymään. Pisteet ja muut ovat ihan toissijainen juttu. Tärkeää on, että pysyy terveenä, pääsee hyvin jengiin sisään, ja sitä kautta nousemaan avainpelaajien joukkoon ja ottamaan uuden stepin omalla uralla.”

 

Kausi 2017-2018 polkaistaan käyntiin 20.5. järjestettävällä TUTO-risteilyllä. Perinteinen risteily sisältää tänä vuonna muun muassa tulevan kauden joukkueen esittelyä, jääkiekon MM-kisojen seuraamista ja klassisen TUTO-visan. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää