Vaikea ja vähän helpompi voitto

KOOVEE – TUTO Hockey 0-2

Severi Artto 1+0

Juuso Salo 1+0

Eelis Löfgren 0+1

Vertti Malinen 0+1

Ville Orava 0+1

KOOVEE ja Hakametsä ei ole ikinä ollut sellainen yhdistelmä, joka herättelisin jotain positiivista TUTOn u20-joukkueen parissa pidempään työskennelleiden mielikuvissa. Vaikeaa on joka kerta ollut, ja jotenkin KOOVEE vain osaa pelata kotonaan meitä vastaan. Luonnollisesti sama kaava jatkui myös tällä kertaa. Kotijoukkue tuli kovaa päälle eikä päästänyt TUTOa kunnolla peliin kiinni. Vieraiden hommaa ei helpottanut myöskään avauserän kaksi alivoimaa. Vaikka erä olikin kotijoukkueen hienoista hallintaa pääsi myös TUTO muutaman kerran maalipaikoille. Erätauolle kuitenkin maalittomassa tilanteessa.

Heti toisen erän alkuun KOOVEElle vihellettiin ottelun ensimmäin rangaistus, ja TUTOlle tarjoutui näin mainio paikka laukoa ottelun ensimmäinen maali. Ylivoima ei kuitenkaan toiminut, ja KOOVEE pääsi jäähynsä jälkeen jälleen pelin hallintaan kiinni. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue pääsi jälleen yrittämään ylivoimaa, mutta jälleen tuloksetta. Pian ylivoiman jälkeen, ja kaiken KOOVEEn hallinnan keskellä maalin iskikin TUTO Severi Artton toimesta. Maali toi hetkeksi virtaa vieraiden peliin, mutta vain hyvin pieneksi hetkeksi, sillä pian oltiinkin jälleen alivoimalla. Toisessa erässä ei enää maaleja nähty, joten tauolle hieman yllättäenkin vierasjohdossa.

Kolmas erä alkoi kuten toinen erä päättyi: TUTOn jäähyillessä. TUTOn alivoima kesti edelleen, ja pian jäähyn päättymisen jälkeen olikin kotijoukkueen vuoro saada rangaistus. Myöskään TUTO ei onnistunut ylivoimallaan, ja KOOVEE otti jälleen pelin hallintaansa. Erän puolivälissä kesken kotijoukkueen pyörityksen TUTO otti hölmön jäähyn väärästä vaihdosta. KOOVEE otti myös samassa ajassa aikalisän. Ylivoima ei vieläkään toiminut, mutta pelin painopiste jäi edelleen TUTOn kenttäpäätyyn. Erän lopulla kotijoukkue yritti vielä tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta maalinteossa onnistui sen sijaan TUTOn Juuso Salo, joka sinetöi loppunumeroiksi 0-2. Leevi Mäkelälle jo kauden seitsemäs nollapeli.

TUTO Hockey – KJT Haukat 7-1

Eevert Eloranta 3+0

Ville Lindholm 1+2

Sasu Päivärinta 2+0

Arttu Ahvenjärvi 1+1

Roope Soini 0+2

Santtu Kahi 0+2

Tobias Valtonen 0+2

Vertti Malinen 0+2

Eelis Löfgren 0+1

Niklas Rantanen 0+1

Ville Orava 0+1

Edellisen kerran, kun KJT Haukkoja vastaan oteltiin, Haukat voitti 1-0. Tällä kertaa sarjan kovin kotijoukkue otti homman haltuun heti alusta alkaen painaen peliä vieraiden maalia kohti. Ensimmäinen onnistuminen tuli kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Arttu Ahvenjärvi laukoi ottelun avausmaalin. Tämän jälkeen vieraat alkoivat jäähyilemään saaden kolme perättäistä rangaistusta. TUTOn ylivoima ei kuitenkaan vielä toiminut, ja kaiken lisäksi vieraat onnistuivat tasoittamaan pelin alivoimalla. Ensimmäiselle erätauolle siis tasatilanteessa.

Toinen erä alkoi hieman tasaisemmin, joskin myös katkonaisesti molempien päästyä vuoronperään ylivoimalle. KJT ei onnistunut ensin omassaan, mutta TUTO sen sijaan sai kiekon maalin asti Eevert Elorannan toimesta heti seuraavassa erikoistilanteessa. Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat joutuivat jälleen jäähylle, ja tällä kertaa Ville Lindholmin laukaus painui maaliin. Muutama minuutti maalin jälkeen Eevert Eloranta lisäsi TUTOn johdon jo kolmeen maaliin. TUTO pääsi vielä erän lopulla ylivoimalle, mutta tällä kertaa ilman mainittavaa tulosta. Tauolle siis kotijohdossa 4-1.

Kolmas erä alkoi jälleen kotijoukkueen hallinnalla, ja vain kolmen minuutin pelaamisen jälkeen Sasu Päivärinta laukoi TUTOlle jo viidennen maalin. Pian tämän jälkeen KJT pääsi pitkästä aikaa ylivoimalle, mutta pian rangaistuksen päättymisen jälkeen Eloranta viimeisteli hattutemppunsa, ja TUTOlle illan kuudennen. Ottelu meni tämän jälkeen melkolailla pelailuksi, ja kiekko pyöri pääasiassa vieraiden kenttäpäädyssä. Erän puolivälissä Sasu Päivärinta iski vielä päivän toisen maalinsa, ja loppulukemiksi 7-1.

Sarjataulukko top10 (tilanne 15.1.)

(joukkue, ottelut, maaliero, pisteet)

  1. TUTO Hockey, 32, +85, 77
  2. K-Vantaa, 32, +78, 74
  3. SaPKo, 32, +60, 72
  4. Hermes 32, +49, 60
  5. S-Kiekko, 32, +28, 58
  6. JYP Ak, 32, +14, 56
  7. KOOVEE, 33, +1, 55
  8. Jokipojat, 32, +29, 54
  9. KJT Haukat, 31, +4, 54
  10. LeKi, 32, +7, 51
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää