Alemman SM-sarjan ensimmäiset ottelut – kovaa vääntöä pisteistä

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen huomattiin, että Jukureilla oli kokoonpanossa edustuskelvoton pelaaja. Näin ollen lopputulos kääntyi myöhemmin protestin jälkeen TUTOlle 0-5.

Samalla reissulla pelattiin myös Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Edellisestä ottelusta otettiin mukaan oppia sarjan vaatimustasosta, ja se näkyikin heti myös kentällä. Tasainen ottelu kääntyikin pelin edetessä TUTOlle loppunumeroiden ollessa 2-4.

Seuraavana viikonloppuna aloitettiin Mestiksen alkusarjasta tuttua K-Vantaata vastaan vieraissa. Alkusarjassa keskinäisissä otteluissa molemmat voittivat vierasottelunsa. Ottelut olivat vauhdikkaita ja tasaisia, ja tässä SM-sarjan ottelussa vauhti ja fyysisyys nousivat vielä entisestään. Trendi jatkui kuitenkin, sillä vierasjoukkue TUTO voitti ottelun 2-5, vaikka oli vielä 15 minuuttia ennen ottelun loppua 2-1 tappiolla. Usko Laaksonen syöttelin kuitenkin viimeisen vartin aikana neljä maalia, ja takasi TUTOlle sarjan kolmannen voiton kolmeen peliin.

Sarjan neljäs ottelu pelattiin Lahdessa Pelicansia vastaan. Odotettavissa oli kova puolustustaistelu, ja sellainen saatiinkin. Ensimmäistä kertaa oikeastaan koko kauden aikana TUTOn nuori puolustus laitettiin todelliseen 60 minuutin testiin, ja upeasti taistelu kestikin n. 50 minuuttia. Omat paikat oli myös maalintekoon, mutta tällä kertaa kiekkoa ei saatu kotijoukkueen maalivahdin taakse.

Sarjataulukko (tilanne 19.2.)

(joukkue, ottelut, maaliero, pisteet)

  1. HIFK, 4, +8, 9
  2. Pelicans, 3, +8, 9
  3. TUTO Hockey, 4, +6, 9
  4. Ilves, 4, +4, 9
  5. Jokerit, 3, +3, 7
  6. Ketterä, 4, +1, 7
  7. Lukko, 3, +2, 4
  8. K-Vantaa, 3, -9, 0
  9. SaiPa, 4, -11, 0
  10. Jukurit, 4, -12, 0
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

TUTO Hockey – K-Vantaa 1-4 Ville Lindholm 1+0 Eevert Eloranta 0+1 Niklas Rantanen 0+1 Ottelun lähtökohdat...

Lue lisää