Viikkoraportti, viikko 5

Hokki – TUTO 2-8

Alan Lobis 1+3

Atte Uusikartano 1+2

Santeri Antikainen 0+3

Eevert Eloranta 2+0

Niklas Rantanen 1+1

Aaro Mäkinen 1+1

Oskari Alapuranen 1+0

Juuso Harmanen 1+0

Niklas Karjalainen 0+1

Santeri Virta 0+1

Ilmari Suistio 0+1

Elias Kettunen 0+1

Santeri Vilén 0+1

Tobias Valtonen 0+1

Päävalmentaja Nurmisen kommentit pelistä:

”Hyvä lopputulos ottaen huomioon että pelattiin viimeiset 40 minuuttia omalla tasolla. Paljon onnistumisia laajalla rintamalla, ja huomenna pelataan ehjä 60 minuuttia Rovaniemellä.”

Ottelun alku oli hieman sekavaa peliä, joskin Hokki tulikin kovaa päälle ja hallitsi ottelua hienokseltaan. Kumpikaan joukkue ei saanut vaarallisia maalintekotilanteita, mutta Hokki pääsi TUTOn oman pään virheen seurauksena ottelussa johtoon. Maalin jälkeen ottelu jatkui hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa, ja ensimmäiselle erätauolle mentiin Hokin 2-0 johdossa.

Erätauolla valmennuksen antama palaute puri TUTOn pelaajiin, ja ottelun kulku kääntyi täysin. Jo alle kolmessa minuutissa peli oli tasan 2-2, kun ensin Niklas Rantanen runnoi irtokiekon maalinedustalta maaliin, ja hetkeä myöhemmin Oskari Alapuranen laukoi siniviivalta yläriman kautta uransa ensimmäisen U20-SM maalin. Erä jatkui TUTOn hallinnassa, vaikka laukauksia ei oikein saatukaan maalille asti. Puolivälissä ensin Alan Lobis purjehti läpiajosta tilanteeksi 3-2, ja alle minuuttia myöhemmin Eevert Eloranta laukoi suoraan syötöstä maailman hitaimmalla laukauksella tilanteeksi 4-2. Tämän jälkeen ottelussa kiehahti, kun Hokin pelaaja huitoi mailalla TUTOn pelaajaa vyön alle. Tilanteesta Hokille 2+2 minuuttia, ja TUTOlle 2 minuuttia istumista. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta heti perään Hokki sai toisen rangaistuksen. Tällä kertaa ylivoima onnistui, kun Aaro Mäkinen laukoi pelin jo 5-2. Hokki sai vielä erän lopulla rangaistuksen, joka jatkui vielä kolmannen erän alkuun. Kolmatta erää oli pelattu alle minuutti, kun Juuso Harmanen tälläsi ylivoimalla tilanteeksi 6-2. Tämän jälkeen peli meni hieman pelailuksi. Peli aaltoili, eikä kumpikaan oikein saanut otetta. Erän puolivälissä TUTO joutui alivoimalle, mutta paras tilanne tulikin TUTOlle alivoimalle. Kolme vastaan yksi-hyökkäys näytti jo jäävän tyngäksi, mutta Atte Uusikartano tälläsikin kaikkien yllätykseksi lähes nollakulmasta kiekon etuyläkulmaan. Viimeisellä minuutilla Uusikartano väläytteli vielä pelinrakentajan taitojaan tarjoilemalla Elorannalle kahden puolustajan välistä TUTOlle jo kahdeksannen maalin. Runsasmaalisen ottelun erikoisuutena oli molempien maalivahtien vähäiset torjuntamäärät. Hokin maalilla Elias Kyllönen torjui 23 kiekkoa, ja TUTOn Arvo Konttilalle merkittiin 21 torjuntaa.

RoKi – TUTO 4-0

Päävalmentaja Nurmisen kommentit pelistä:

”Tänään pelattiin hyvä kärkikamppailu, jossa pelin vaade oli kova. Kaaduttiin saappaat jalassa muutamaan omaan virheeseen, josta RoKi rokotti samantien. Jos maalinteko oli eilen helppoa niin tänään ei saatu kiekkoa maaliin muutamista hyvistä paikoista huolimatta ja pisteet jäi Rovaniemelle.”

Ottelun alku oli hyvin samanlainen, kuin viikko sitten. Vauhti oli kovaa, ja tilanteisiin mentiin tosissaan. Ottelu oli jälleen tasainen, ja peli aaltoili päästä päähän RoKin ollessa ehkä hieman niskan päällä. Erän puolivälin RoKin 1-0 maalin jälkeen TUTO pääsi lähestulkoon heti ylivoimalle, mutta paria laukausta enempää ei saatu aikaiseksi. Erän lopulla myös RoKi pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, mutta TUTOn alivoima kesti. Ensimmäisessä erässä nähtiin melko vähän laukauksia maaleja kohti, ja tauolle kotijoukkueen johdossa.

Toinen erä jatkui täsmälleen samanlaisena sillä erolla, että nyt nähtiin enemmän torjuntoja molemmissa päissä. Erän ainoat tilastomerkinnät TUTOn kaksi rangaistusta. Kolmannen erän alkuun RoKi onnistui nousemaan 2-0 johtoon, ja erän puolivälissä tilanne oli jo 3-0. Vaikka TUTOn matkustaminen alkoikin kenties hieman näkyä, ja erän loppupuolen TUTO oli pääasiassa alivoimalla, TUTO sai myös muutamia paikkoja vielä kaventaa peli. RoKin maalilla Eetu Hyypiä pelasi kuitenkin täydellisen ottelun, eikä ottelun voittajasta jäänyt jossiteltavaa.

Sarjataulukko 06.02.2023 (ottelut, maaliero, pisteet)

 1. RoKi, 18, +35, 41
 2. Jukurit, 16, +20, 33
 3. TUTO, 16, +17, 30
 4. Sport, 16, +2, 30
 5. SaiPa, 16, +13, 27
 6. KOOVEE, 17, +4, 24
 7. Ketterä, 17, -10, 24
 8. HPK, 16, -4, 22
 9. K-Espoo Ch, 16, -16, 19
 10. Ilves, 17, -11, 18
 11. SaPKo, 17, -21, 16
 12. Hokki, 16, -29, 13
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää