Viikkoraportti, viikko 8

SaiPa – TUTO 4-2

Niklas Rantanen 1+0

Santeri Virta 1+0

Santeri Antikainen 0+1

Juusto Harmanen 0+1

Eetu Laine 0+1

Ilmari Suistion kommentit ottelusta:

”Saipa-pelissä ei ollut ehjä 60 minuuttia. Ensimmäisessä erässä annettiin pari maalia kaverille. Toisessa ja kolmannessa erässä parannettiin tekemistä, mutta ei saatu tarvittavia maaleja voittoon.”

Ottelun alusta saakka pelinkuva oli selkeä. SaiPa painoi päälle, ja TUTO puolusti. Heti ottelun alkuun SaiPa pääsikin ylivoimalle, mutta siitä huolimatta ylivoiman tuloksena tulostaululla olikin TUTOn 0-1 johto, kun Niklas Rantanen laukoi alivoimalla kiekon maaliin. SaiPa jatkoi kuitenkin hallintaa, ja ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toinen erä ei poikennut ensimmäisestä. Kotijoukkue painoi päälle, mutta TUTOn puolustus kesti, eikä erässä nähty maaleja. Kuvaavaa on, että kahden erän jälkeen torjuntoja kirjattiin SaiPalle 11 kappaletta, ja TUTOn Arvo Konttilalle 33 kappaletta. Kolmanteen erään TUTO laittoi kirivaihdetta päälle, ja saikin peliä haltuun. Siitä huolimatta erän puolivälin jälkeen SaiPa siirtyi 3-1 johtoon. Viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä TUTO otti aikalisän, ja ylimääräisen kenttäpelaajan jäälle. Tämä tuottikin tulosta, kun pyörityksen päätteeksi Santeri Virta toi TUTOn maalin päähän. Kiri ei kuitenkaan riittänyt aivan loppuun asti, vaan SaiPa pääsi lyömään neljännen maalinsa tyhjään maaliin.

Ketterä – TUTO 4-2

Niklas Rantanen 2+0

Alan Lobis 0+2

Aaro Mäkinen 0+2

Ilmari Suistion kommentit ottelusta:

”Ketterä-peli oli meidän hallussa ja oli meillä paikat voittaa koko peli, mutta annettiin kaverille helppoja maaleja, ja ei oltu itse teräviä omissa maali paikoissa.”

Imatralla nähtiin harvinaisen kuuma, joskin tasainen ja vauhdikas ottelu. TUTO tuli otteluun täysin eri ilmeellä, mitä edellisenä päivänä Lappeenrannassa. Ensimmäinen erä oli täynnä taklauksia ja laukausten blokkaamisia, ja molemmat vaihtopenkit elivät harvinaisen paljon pelissä mukana. Maaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka molemmat saivat omat mahdollisuutensa ylivoimalla.

TUTO sai toiseen erään mainion startin, kun Ketterän jäähyn aikana Niklas Rantanen tälläsi Alan Lobiksen upean tarjoilun suoraan syötöstä maaliin. Tämän jälkeen erä jatkui TUTOn hienoisessa hallinnassa, mutta pitkän aikaa mentiin ilman tilastomerkintöjä. Vasta erän viimeisellä minuutilla alkoi todenteolla tapahtua. Ensin Ketterä tuli tasoihin vain 40 sekuntia ennen erätaukoa, ja vain kahdeksan sekuntia myöhemmin saatiin isompi rähinä aikaiseksi. Tilanteesta molemmilta kaksi pelaajaa jäähyaitioon väkivaltaisuuksista. Myös kolmas erä alkoi vauhdilla. Ketterä pääsi 2-1 johtoon pian erän alun jälkeen, ja siitä muutaman minuutin kuluttua TUTOlle tuomittiin samanaikaisesti kaksi rangaistusta. Kahden pelaajan ylivoiman Ketterä käytti hyväkseen, ja nousi 3-1 johtoon. Muutama minuutti maalin jälkeen nähtiin seuraava kärhämä, josta tuomittiin molemmista joukkueista pelaajia jäähyaitioon. Erän loppupuolella TUTO pääsi ylivoimalle. Aikalisän, ja maalivahdin pois ottamisen jälkeen Niklas Rantanen laukoi jo viikonlopun kolmannen erikoistilannemaalinsa, ja nosti TUTOn yhden maalin päähän. Kiri jäi kuitenkin tyngäksi, kun Ketterä pääsi 4-2 johtoon TUTOn puolustuspään virheen seurauksena.

Sarjataulukko 27.02.2023 (ottelut, maaliero, pisteet)

 1. Roki 20, +38, 46
 2. Jukurit 20, +31, 40
 3. Sport 20, +9, 39
 4. TUTO 20, +13, 33
 5. SaiPa 20, +9, 33
 6. HPK 20, +2, 31
 7. KOOVEE 20, +6, 30
 8. Ketterä 21, -10, 30
 9. K-Espoo Ch 20, -5, 28
 10. Ilves 21, -19, 24
 11. SaPKo 20, -29, 16
 12. Hokki 20, -45, 13
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää