Viikkoraportti, viikko 7

Ilves – TUTO 3-0

Torstaina nähtiin yksi kauden heikkotasoisimmista otteluista. Kumpikaan joukkue ei ollut parhaalla mahdollisella tavalla pelissä mukana. Huomion ottelussa veikin lukuisat jäähyt ja videotarkastukset.

Ensimmäinen erä meni vielä sopuisasti pelaillessa. Molemmilla maalivahdeilla vain 7 torjuntaa, ja molemmille joukkueille tuomittiin yhdet pienet rangaistukset. Ilves hyödynsi oman ylivoimansa runnomalla kiekon väkisin maaliin. Tilannetta tarkasteltiin myös videoilta, mutta tilanteessa ei nokankoputtamista, vaan selkeä maali.

Erätauolla molemmat valmennukset selkeästi yrittivät herätellä pelaajia, ja otteluun saatiinkin hieman tunnetta mukaan. Vaikka maalivahtien torjuntamäärät ei edelleenkään olleet päätä huimaavia, molempiin päihin saatiin jo parempia maalintekotilanteita. Kiekkoa ei kuitenkaan toisessa erässä saatu sääntöjen puitteissa maaliin. Ilves sai toisessa erässä neljä rangaistusta, joskaan TUTO ei mitään kovin vaarallista saanut ylivoimillaan aikaiseksi. Lähimpänä maalia päästiin, kun erän viimeisellä ylivoimalla Juuso Harmanen laukoi kiekon ylärimaan, jonka jälkeen kiekko jäi pomppimaan Ilveksen maalivahdin alueelle. Kiekko runnottiin kyllä maaliin, mutta videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin maalivahdin estämisenä.

Kolmas erä alkoi ryminällä, kun heti erän alkuun TUTOlle tuomittiin 2+10 laitataklauksesta, ja kun alivoima oli selvitetty, Ilvekselle tuomittiin heti perään niin ikään 2+10, tällä kertaa päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ilves selvitti alivoiman ja iski pian jäähyn jälkeen tilanteeksi 2-0. Tämän jälkeen ottelu rauhoittui, ja kotijoukkue sai viimeistellä ottelun loppunumerot 3-0 tyhjään maaliin.

Oskari Alapurasen kommentit ottelusta:

”Ilvestä vastaan peli lähti alusta asti meiltä heikosti liikkeelle, eikä pystytty kääntämään kurssia pelin aikana. Saatiin kuitenkin muutama hyvä maalipaikka, joista ei kuitenkaan onnistuttu maalia tekemään.”

TUTO – Ketterä 4-1

Niklas Rantanen 1+1

Santeri Antikainen 1+1

Juuso Harmanen 1+1

Alan Lobis 1+0

Tobias Valtonen 0+1

Eetu Laine 0+1

Santeri Virta 0+1

Urho Tapper 0+1

Niclas Karjalainen 0+1

Edellisen päivän ottelu oli TUTOn kopissa nopeasti nollattu, ja kauden viimeisessä runkosarjan kotiottelussa jäälle luisteli aivan eri asenteella varustettu joukkue. Otteluun saatiin kuitenkin huonoin mahdollinen alku, kun jo 15 sekunnin pelin jälkeen Ketterä pääsi ylivoimalle, ja vaikka ylivoima ei tuonutkaan tulosta, niin vain neljän minuutin pelin jälkeen Ketterä siirtyi 0-1 johtoon. Tämän jälkeen ottelu lähti todenteolla käyntiin. Vauhtia ja tilanteita oli molemmissa päissä, ja erän loppua kohden myös tunnetta alkoi sen verran, että toiseen erään lähdettiin tasavajaalla ensimmäisen erän lopun väkivaltaisuus-jäähyjen vuoksi.

Toinen erä alkoi myös vauhdikkaasti, ja puolessa välissä nähtiin varsinainen TUTOn tehohetki. Ensin Niklas Rantanen tasoitti ottelun, tästä vain puoli minuuttia ja Ketterälle tuomittiin rangaistus. TUTO tarvitsi ylivoima-aikaa puolitoista minuuttia, kunnes Santeri Antikainen laukoi tarkasti TUTOn johtoon. Kokonaisuudessaan toinen erä oli TUTOn selvää hallintaa, vaikka kiekkoa ei saatukaan useammin maaliin.

Kolmannen erän alkuun Juuso Harmanen laukoi tilanteeksi 3-1, ja sen myötä Ketterä alkoi pudota kyydistä. Vaikka Ketterä saikin pieniä näennäisiä pyörityksiä TUTOn päätyyn, kovin lähelle maalia he eivät päässeet. Lopullinen niitti ottelulle saatiin viimeisellä minuutilla, kun vain muutama sekunti Ketterän aikalisän jälkeen Alan Lobis laukoi loppunumeroiksi 4-1.

Oskari Alapurasen kommentit ottelusta:

”Ketterä-peli lähti alusta asti hyvin rullamaan ja pystyttiin pelaamaan ehjä 60min. Puolustuspäässä onnistuttiin hyvin ja hyökkäyspäässä oltiin tehokkaita.”

Sarjataulukko 20.02.2023 (ottelut, maaliero, pisteet)

 1. RoKi 18, +35, 41
 2. Jukurit 18, +25, 36
 3. Sport 18, +8, 36
 4. TUTO 18, +17, 33
 5. KOOVEE 19, +10, 30
 6. HPK 18, +2, 28
 7. SaiPa 18, +6, 27
 8. Ilves 19, -7, 24
 9. Ketterä 19, -18, 24
 10. K-Espoo Ch 18, -14, 22
 11. SaPKo 19, -27, 16
 12. Hokki 18, -37, 13
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää