Viikkoraportti, viikko 11

TUTO – Ketterä 4-5vl

Topias Kaski 1+2

Eetu Laine 2+0

Alan Lobis 1+0

Eevert Eloranta 0+1

Emil Vuorio 0+1

Arturs Andzans 0+1

Tobias Valtonen 0+1

Ottelun lähtökohdat antoivat odottaa hyvää jääkiekko-ottelua. Molemmat olivat vahvistuneet edustuksen pelaajilla, ja panoksena hyvät asemat karsintojen loppupuoliskolle. Ottelu alkoikin heti vauhdikkaasti molempien päästessä heti kiinni tempoon. Ottelun avausmaali syntyi silti hieman yllättäen, kun Topias Kaski luisteli kentän läpi ja laukoi kaukaa ranteella yläriman kautta TUTOlle 1-0 johtoaseman. Tämän jälkeen kotijoukkueella alkoi uskomaton jäähyputki, ja lähestulkoon koko avauserän loppupuolisko pelattiin Ketterän ylivoimaa.

Ylivoima onnistui maalinteossa kuitenkin vasta toisen erän alkuun, kun jo erän avausminuutilla Ketterä onnistui laukomaan suoraan syötöstä pelin tasoihin. Tasoituksen jälkeen ottelu tasoittui jälleen, kun päästiin pitkästä aikaa pelaamaan tasakentällisin. TUTO pääsi myös yrittämään ylivoiman pelaamista erän puolivälissä, tosin ilman tulosta. Sen sijaan pian ylivoiman päättymisen jälkeen Ketterä onnistui vastahyökkäyksestä siirtymään 1-2 johtoon. Tästä kului kuitenkin vain pari minuuttia, kun Alan Lobis tasoitti ottelun Topias Kasken ja maalivahti Emil Vuorion esityöstä. Päätöserään lähdettiin näin ollen juuri niin jännittävistä asetelmista kuin osattiin odottaa. Kolmannen erän puolivälissä nähtiin ja koettiin kahdeksan minuutin aikana todellinen tunteiden vuoristorata. Ensin vierasjoukkue Ketterä siirtyi pikavauhtia 2-4 johtoon. Neljännen maalin jälkeen TUTO pääsi heti ylivoimalle, jonka seurauksena Eetu Laine ohjasi maalin edustalta kavennuksen. Tästä kului vain pari minuuttia, kun sama mies runnoi kiekon väkisin maaliin tasoittaen ottelun. Kun enempää maaleja ei nähty edes jatkoajalla, siirryttiin voittolaukauskilpailuun, jossa Ketterältä onnistui kaksi laukojaa, kun TUTOlta ei kukaan.

SaPKo – TUTO 1-4

Juuso Harmanen 2+1

Eevert Eloranta 0+2

Tobias Valtonen 0+2

Elias Kettunen 1+0

Eetu Laine 1+0

Urho Tapper 0+1

Kirill Kolesnikov 0+1

Santeri Virta 0+1

Sunnuntaina TUTOn matka jatkui Savonlinnaan hieman siipirikkoisena. Tämä ei kuitenkaan kentällä näkynyt. SaPKo yritti horjuttaa TUTOa ja hallita peliä fyysisyydellä, mutta kiekollisessa pelissä TUTO oli edellä heti alusta saakka. Avausmaali nähtiinkin TUTOn toimesta ensimmäisen erän puolivälissä heti alivoiman päätyttyä. Erätauolle lähdettiin kuitenkin tilanteessa 1-1, kun SaPKo onnistui vielä ylivoimalla.

Toisessa erässä TUTO karkasi heti neljän minuutin sisällä jo kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen hallinta siirtyi vielä selkeämmin TUTOlle, mutta lisämaaleja ei toisessa erässä enää nähty. Kolmas erä alkoi räväkästi, kun heti erän alkuun saatiin pientä kärhämää kentälle, jonka seurauksena molemmille kahden minuutin rangaistukset väkivaltaisuudesta. Erän puolivälissä SaPKolle tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Rangaistus ehti kulua kokonaiset neljä sekuntia, kun Juusto Harmanen laukoi loppulukemat 4-1.

Elias Kettusen kommentit viikonlopusta:

”Ketterä-peli oli kaikin puolin tiukka kamppailu. Ekaan erään tultiin hyvin sisään, mutta jäähyt rikkoivat meidän peliä. Pelin lopputulokselle ei voida olla tyytyväisiä, mutta hienosti tultiin tasoihin 3-erässä.

Sapko-pelissä ei oltu ihan ytimessä. Otettiin taas monta jäähyä ja annettiin kaverille saumaa tulla rinnalle. Maalinteko oli taas vähän tahmeaa mitä se oli Ketterä-pelissäkin. Silti tärkeä voitto mihin pitää olla tyytyväinen.”

Sarjataulukko 20.3.23 (ottelut, maaliero, pisteet)

  1. Ketterä 4, +7, 10
  2. K-Vantaa 3, +7, 7
  3. TUTO 4, +6, 7
  4. K-Espoo Ch 4, +9, 6
  5. KOOVEE 3, 0, 6
  6. LeKi 3, -4, 3
  7. Hokki 4, -13, 3
  8. SaPKo 3, -12, 0
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää