Viikkoraportti, viikko 10

LeKi – TUTO 1-6

Eetu Laine 2+0

Santeri Antikainen 1+1

Santeri Virta 0+2

Ville Lindholm 0+2

Ilmari Suistio 1+0

Elias Kettunen 1+0

Urho Tapper 1+0

Niklas Rantanen 0+1

Juuso Harmanen 0+1

Kirill Kolesnikov 0+1

Karsintasarjan ensimmäisessä ottelussa kohdattiin vieraissa U20-Mestiksen voittanut Lempäälän Kisa. Kotijoukkue tuli otteluun ennakkoluulottomasti ja yritti fyysisyydellä viedä TUTOlta peli-iloa pois. Ottelu eteni kuitenkin TUTOn hienoisessa hallinnassa, ja TUTO oli myös kerrankin tehokas. Ensimmäiselle erätauolle vierasjohdossa 0-3 Eetu Laineen kahdella maalilla, sekä Ilmari Suistion laukomalla ”väkivaltalämärillä” (Oskari Lahtisen diagnoosi).

Toinen erä jatkui pitkälti samanlaisena. TUTO hallitsi kiekkoa, ja LeKi yritti suoraviivaisella ja fyysisellä pelillä päästä vielä mukaan. Ottelun puolivälissä alkoi kuitenkin jo olla ratkaisun makua, kun Santeri Antikaisen maalilla TUTO nousi jo neljän maalin johtoon. LeKi kavensi vielä erän lopulla ottelun kuudennella ylivoimallaan. Kolmanteen erään tultiin hieman rauhallisemmin, ja ottelu näyttikin hieman jo pelailulta. Ottelun loppupuolella nähtiin kerran elämässä- hetki, kun 15 sekunnin sisällä TUTOlta iski maalit hieman harvemmin maalitilastoissa komeilevat Urho Tapper sekä Elias Kettunen.

TUTO – KOOVEE 3-4

Eetu Laine 2+0

Oskari Lahtinen 0+2

Santeri Antikainen 0+2

Ilmari Suistio 1+0

Santeri Virta 0+1

Urho Tapper 0+1

Ottelun vaatimustaso oli huomattavasti korkeampi, kuin edellisessä LeKi-ottelussa. Vauhtia ja maalipaikkoja oli heti molemmissa päädyissä. Molemmat pääsivät yrittämään ylivoimalla erän alkupuolella. Molempien alivoima oli kuitenkin ylivoimia parempi. Erätauolle lähdettiin kuitenkin 1-1 tasatilanteessa, kun erän loppupuolella molemmat onnistuivat peräjälkeen.

Toisen erän alkuun TUTO pääsi ylivoimalle, ja tällä kertaa se myös toimi, kun Eetu Laine ohjasi maalin edustalta jo viikonlopun neljännen maalinsa. KOOVEE kuitenkin tasoitti jälleen pian TUTOn johtomaalin jälkeen. Tasoituksesta ehti kulua vain pari minuuttia, kun Ilmari Suistio laukoi itsensä harvinaiseen kahden ottelun maaliputkeen. Johtoasemaa ei kuitenkaan onnistuttu taaskaan pitämään montaa minuuttia, sillä KOOVEE laukoi vielä ylivoimalla taukotilanteeksi 3-3. Kolmas erä alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, sillä KOOVEE siirtyi heti ensimmäisellä minuutilla ensimmäistä kertaa johtoon. TUTO sai loppuerän aikana hieman painetta aikaiseksi, mutta tasoitusmaalia ei onnistuttu tekemään.

Tobias Valtosen kommentit viikonlopusta:

”Leki-peli oli tosi rikkonainen jäähyjen takia. Peli oli fyysistä ja jouduttiin tappamaan monta alivoimaa. Kaikesta huolimatta hyvä aloitus karsinnoille. Ei kauneinta lätkää, mutta voitto on ainoa mikä tässä merkitsee!

Koovee-peli oli Leki-peliin verrattuna kovempitempoinen. Ei oikein missään kohtaa saatu täyttä otetta pelistä, eikä oltu ihan pelin sisällä. Johdettiin kuitenkin peliä pariin otteeseen, joten olisi pitäny pystyä pelaamaan johtoasemassa paremmin, ja säilyttämään johto loppuun asti. Kaverilta vielä aika onnekas voittomaali eikä saatu loppukiriä aikaseksi ollenkaan.”

Karsintasarja 13.03 (ottelut, maaliero, pisteet)

  1. Ketterä 2, +5, 6
  2. K-Vantaa 1, +6, 3
  3. TUTO 2, +4, 3
  4. K-Espoo Ch 2, +3, 3
  5. Hokki 2, -1, 3
  6. KOOVEE 2, -3, 3
  7. LeKi 1, -5, 0
  8. SaPKo 2, -9, 0
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää