Treenipelien keskimmäiseltä viikolta voitto sekä tappio

K-Espoo Challenger – TUTO Hockey 3-4 ja

Tiistaina lähdettiin testaamaan joukkueen tasoa U20 SM-joukkuetta vastaan. Ottelun ensimmäisessä erässä TUTO pääsikin hieman yllättämään kotijoukkueen hyvällä luistelulla. Ansaittu vierasjohto syntyikin jo ottelun kuudennella minuutilla, kun Niklas Rantanen löi ylivoimalla irtokiekon maaliin. Erä sujui muuten vauhdikkaasti, joskaan suurempia maalipaikkoja ei kumpaankaan päätyyn syntynyt.

Heti toisen erän alkuun TUTO joutui alivoimalle, ja kotijoukkue sai tästä lähes koko erän kestäneen hurmoksen päälle. Vaikka K-Espoo painostikin käytännössä koko erän, mitään lukemattomia määriä maalitilanteita ei syntynyt, ja TUTOn maalilla Leevi Mäkelä torjui yhtä läpiajoa vaille kaikki kotijoukkueen yritykset.

Jos maalit olivat tiukassa kahdessa ensimmäisessä erässä, molempien joukkueiden hanat aukesivat kolmannessa erässä. Erän toisella minuutilla kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. TUTon Jesse Helander tasoitti pelin kuitenkin erän puolivälissä, mutta vain 10 sekuntia tasoituksesta K-Espoo siirtyi jälleen johtoon. Kuusi minuuttia ennen ottelun loppua Jesse Helander osui toistamiseen ja vei pelin jatkoajalle. Jatkoaikaa ehdittiin pelata puolitoista minuuttia, kun Ville Lindholm pääsi yllättämään kotijoukkueen hyvin pelanneen maalivahdin.

Päävalmentajan kommentit ottelusta:

Hyvä startti otteluun meiltä. Ensimmäisessä erässä pelattiin kiekolla hyvin, vaikkakin ajoitukset ja rakenne sakkasi hieman ajoittain. Toisessa erässä pelikuri sakkasi ja Espoo oli selkeästi niskan päällä ja vei erän nimiinsä. Kolmannessa aloimme uneliaan alun jälkeen saamaan ajatusta ja hallintaa kiekolliseen pelaamisen mikä käänsi erän meille. Tyytyväinen, että saatiin vaikeuksista huolimatta käännettyä tasainen ottelu itsellemme. Ottelussa oli juuri hyvä pelivaade meille ja saimmekin hyvää materiaalia videon muodossa mitä lähdetään kehittämään.

KOOVEE – TUTO Hockey 7-0

Lauantaina Tampereelle lähdettiin jälleen muuttuneella kokoonpanolla, kun mukaan saatiin ensimmäistä kertaa myös pienten kolhujen vuoksi sivussa olleita pelaajia, ja toisaalta kokeneesta osastosta oli pelaajia seuran edustusjoukkueen kokoonpanossa Kupittaalla Imatran Ketterää vastaan. Ottelu ei alkanut kovin mairittelevasti, sillä TUTO joutui heti minuutin jälkeen alivoimalle, ja kotijoukkue KOOVEE iskikin heti ensimmäisen maalinsa ylivoimalla. Loppuerän TUTO kuitenkin sai painetta KOOVEEn maalille, mutta tehokkuus jäi piippuun.

Toisen erän alku oli lähestulkoon peilikuva ensimmäisen erän alusta. KOOVEE otti heti alkuun rangaistuksen, mutta ylivoimamaalin sijaan nähtiinkin kotijoukkueen alivoimamaali. Erä jatkui tasaisena puurtamisena ilman merkittäviä tapahtumia. Erän puolivälissä TUTO pääsi jälleen ylivoimalle, mutta ilman suotuisaa lopputulosta. KOOVEE iski erässä vielä toistamiseen ja lähti viimeiseen erään 3-0 johdossa.

Viimeiseen erään kotijoukkue tuli vauhdilla ja voimalla TUTOn jäädessä vastaanottajaksi. Kuuden minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 5-0, ja pian erän puolivälin jälkeen jo 7-0. Paljoa ei jäänyt ainakaan TUTOn kannalta jälkipolville kerrottavaa. Onneksi KOOVEE kohdataan jo heti runkosarjan toisessa ottelussa!

Päävalmentajan kommentit ottelusta:

Ottelusta ei jäänyt käteen juuri mitään mainittavaa. Saimme hyvän oppitunnin kuinka jokaista vastustajaa pitää kunnioittaa maksimoidakseen mahdollisuuden voittaa. Läpin ottelun pelaamisesta leimasi laiskuus ja fokuksen puute, mikä johti siihen, että pelattiin repaleisella viisikolla peliä pakottaen. Lisäksi maalinteon tehottomuus ja tukitoimien puute aiheutti nyt kyllä harmaita hiuksia. Hyvät oppirahat maksettiin ja tästä eteenpäin.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää