Tiukkojen vääntöjen viikonloppu

TUTO Hockey – Hokki 4-2

Aapo Rautee 2+0

Eevert Eloranta 2+0

Roope Soini 0+1

Leevi Mäkelä 0+1

Ville Orava 0+1

Ville Lindholm 0+1

Niklas Rantanen 0+1

Edellisen viikonlopun keskinäisessä ottelussa nähtiin ainoastaan yksi rangaistus, ja yksi maali. Nuo lukemat nähtiin tässä ottelussa jo ennen ensimmäisen erän puoliväliä, kun Hokki pääsi ylivoimamaalilla vierasjohtoon. Vaikka valmennuksen kommenteista pystyi päättelemään, että TUTO pelasi yhtä kauden parhaista eristä, maalit olivat kuitenkin tiukassa. Tasoitus kuitenkin saatiin vielä ensimmäisen erän lopulla Eevert Elorannan lavasta.

Toisen erän alku oli jäähyjen sävyttämä. Ensin TUTOlle vihellettiin kakkonen, jonka aikana Hokki sai 2+2 minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Kesken tuon rangaistuksen TUTO hölmöili itselleen jäähyn väärästä vaihdosta, ja pian tuon jälkeen Hokki otti vielä toisenkin rangaistuksen. Näin ollen kentällä oli harvinainen 4vs3 erikoistilanne. TUTO käytti tilaisuuden hyväkseen, kun kiekon pysäyttänyt maalivahti Leevi Mäkelä antoi kiekon Elorannalle, joka purjehti koko kentän läpi vieden TUTOn johtoon. Vain puoli minuuttia myöhemmin TUTO siirtyi kahden maalin karkumatkalle Aapo Rauteen maalilla. Rautee onnistui maalinteossa myös erän lopulla johdattaen kotijoukkueen tauolle 4-1 johdossa.

Kolmanteen erään vierasjoukkue Hokki tuli kiri mielessään, ja onnistuikin kaventamaan eron kahteen maaliin hieman ennen erän puoliväliä. Erän lopulla Hokin paine oli kovimmillaan, mutta TUTOn puolustus kesti uhrautuvasti ja nöyrästi vieraiden maalipaikat.

TUTO Hockey – GrIFK 6-3

Eelis Löfgren 2+2

Niklas Rantanen 1+2

Ilmari Suistio 1+1

Eevert Eloranta 0+2

Onni Rannikko 1+0

Arttu Rauhanen 1+0

Santtu Kahi 0+1

Max Nordström 0+1

Roope Soini 0+1

Ville Lindholm 0+1

Vierasjoukkue GrIFK saapui Kupittaalle hyvässä vireessä, ja se näkyi myös kentällä. Vieraat saivat TUTOn ongelmiin kovalla intensiteetillään, ja siirtyivätkin ansaitusti 0-1 johtoon erän puolivälissä ylivoimamaalilla. TUTO pääsi kuitenkin kuittaamaan niin ikään ylivoimalla Ilmari Suistion venytettyä maalin yläkulmaa. Maalin jälkeen nähtiin, miksi aina painotetaan sitä kuuluisaa ”maalinjälkeistä vaihtoa”. TUTO pelasi huolimattomasti, ja vain puolisen minuuttia TUTOn tasoituksen jälkeen vieraat olivat jälleen johdossa. Erän lopulla TUTO pääsi ylivoimalle, ja onnistuikin tasoittamaan Arttu Rauhasen uran ensimmäisellä U20-maalilla. TUTO otti kuitenkin vielä erän loppuun kaksi rangaistusta päästäen vieraat toiseen erään kahden pelaajan ylivoimalle.

Erän alkujen ylivoimat ovat yleensä vaikeita, eikä GrIFK onnistunutkaan maalinteossa. Pian alivoimansa jälkeen myös TUTO pääsi vuorostaan yrittämään kahden pelaajan ylivoimalla, mutta myös tuloksetta. Erän puolivälissä TUTO kesti jälleen yhden alivoiman, mutta heti jäähyn päätyttyä hölmöilivät väärästä vaihdosta jälleen alivoiman itselleen. Tällä kertaa vieraat onnistuivat maalinteossa. Heti maalin jälkeen TUTO pääsi jälleen ylivoimalle, mutta tauolle siirryttiin vierasjohdossa.

Kolmannen erän alkuun nähtiin vähän erikoisempia tapahtumia. TUTOlle oli tulossa rangaistus, mutta tilanteen edetessä myös vierailta passitettiin pelaaja jäähylle. Vain hetki tämän jälkeen, ja nähtiin samanlainen tilanne. Näin ollen molemmilta jäähyllä kaksi pelaajaa, mutta peli jatkui silti viidellä viittä vastaan samanaikaisten rangaistusten korvatessa toisensa. Tuon episodin jälkeen TUTOn U20-joukkueessa debytoinut oma kasvatti Onni Rannikko onnistui tasoittamaan ottelun hienolla laukauksella. Heti maalin jälkeen TUTO pääsi ylivoimalle, ja Eelis Löfgren pääsi sohimaan maalin edustalta TUTOn ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Erän puolivälissä TUTOn ylivoima toimi jälleen, kun vain parinkymmenen sekunnin jälkeen Niklas Rantanen sai pienen gorillan harteiltaan. Erän lopulla TUTO pääsi vielä kahden pelaajan ylivoimalla, jonka aikana maskipelaamisen erikoismies Eelis Löfgren teki illan toisen maalinsa, ja ottelun loppunumeroiksi 6-3.

Sarjataulukon top10 (23.10.)

(joukkue, ottelut, maaliero, pisteet)

  1. TUTO Hockey, 15, +34, 36
  2. SaPKo, 14, +27, 36
  3. K-Vantaa, 15, +36, 32
  4. LeKi, 12, +28, 29
  5. Jokipojat, 16, +21, 29
  6. KOOVEE, 14, +8, 28
  7. GrIFK, 16, -3, 28
  8. JYP Ak, 15, +5, 27
  9. S-Kiekko, 15, +10, 23
  10. Hermes, 15, +2, 22
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää