Nihkeästä viikonlopusta yksi voitto

TUTO Hockey – K-Kissat 4-1

Eelis Löfgren 1+2

Gergö Schwartz 2+0

Juuso Salo 1+0

Eevert Eloranta 0+1

Sasu Päivärinta 0+1

Ville Orava 0+1

Niklas Rantanen 0+1

Vierasjoukkue K-Kissat on ollut tällä kaudella yksi harvoista, joille TUTO on hävinnyt, joten otteluun lähdettiin revanssi silmissä. Ottelu lähtikin käyntiin TUTOn hallinnalla, ja kiekko pyöri pääasiassa vierasjoukkueen päädyssä. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue pääsi myös yrittämään ylivoimaa, mutta koko erää leimannut tehottomuus jatkui. Erätauolle tilanteessa 0-0. Huomionarvoista oli, että TUTOn maalilla Leevi Mäkelää kohti lauottiin vain yksi laukaus.

Toinen erä lähes identtinen ensimmäisen erän kanssa. TUTO painoi päälle, joskin tällä kertaa kiekko myös saatiin maaliin, kun Eelis Löfgrenin laukaus kimpoili maalin edessä olleista pelaajista maaliin. TUTO pääsi myös ylivoimalle erän lopulla, joskin tälläkin kertaa ilman tulosta. Vierailijat saivat toisessakin erässä ainoastaan neljä laukausta TUTOn maalia kohti.

Kolmanteen erään vierasjoukkue K-Kissat tuli paremmin mukaan yrittäessään tasoittaa ottelua. Vaikka TUTO käväisi erän alulla ylivoimalla, peli oli huomattavasti tasaisempaa kuin aiemmissa erissä. Ottelu alkoi kuitenkin näyttää ratkenneelta, kun erän lopulla Juuso Salon, sekä ensimmäisen u20-maalinsa tehneen u18-ikäisen Gergö Schwartzin maaleilla kotijoukkue nousi 3-0 johtoon. Kolmannen maalin jälkeen vierailijat ottivat aikalisän, ja maalivahdin pois. Riskiliike kannatti, kun kiekko saatiinkin TUTOn maaliin. Kiri tyssäsi kuitenkin reilua minuuttia myöhemmin, kun upean pelin pelannut Schwartz sai sijoittaa kiekon tyhjään maaliin.

GrIFK – TUTO Hockey 5-3

Santtu Kahi 2+0

Ville Lindholm 1+1

Sasu Päivärinta 0+1

Niklas Rantanen 0+1

Eevert Eloranta 0+1

Max Nordström 0+1

Joukkueet olivat kohdanneet toisensa vain kuusi päivää ennen tätä kohtaamista, ja tuossa ottelussa oli käynyt selväksi, että GrIFK:lla on kyky tehdä TUTOn elämä todella vaikeaksi. Sama tyyli jatkui myös Kauniaisissa. Kotijoukkue pääsi TUTOa paremmin maalipaikoille, ja onnistuikin heti erän alussa maalinteossa. Erän myötä peli tasoittui hieman, ja TUTO pääsi myös yrittämään ylivoimaa. Koko viikonlopun vaivannut tehottomuus ylivoimalla kuitenkin jatkui.

Toiseen erään tuli ehkä koko kauden asennoitunein TUTO. Vauhtia ja taklauksia oli enemmän kuin aikoihin, ja asiaa helpotti myös jo muutaman viikon maalinteon kanssa tuskailleen Ville Lindholmin tekemä maali. Kotijoukkue onnistui kuitenkin hieman hidastamaan TUTOn menoa siirtymällä heti tasoituksen jälkeen jälleen johtoon. Erän puolivälissä TUTO joutui alivoimalle, mutta kotijoukkueen ylivoimakuvioiden sijaan nähtiin kauden kenties dominoivin alivoimavaihto maalistaan innostuneelta Ville Lindholmilta. Lindholm pyöritti yksinään kiekkoa GrIFK:n puolustusalueella jopa puoli minuuttia. Heti alivoimansa perään TUTO pääsi myös ylivoimalle, jälleen kuitenkin tuloksettomasti. Erän lopulla TUTO sai kuitenkin tasoituksen tehtyä. Ironista kyllä, mutta hyvän laukauksen omaavalta Santtu Kahilta vaadittiin kauden ensimmäiseen maaliinsa hieman epäonnistunut laukaus, joka yllätti hyvin pelanneen GrIFK:n maalivahdin.

TUTO tuli myös kolmanteen erään hyvin sisään, ja vain parin minuutin pelaamisen jälkeen Santtu Kahi sooloili coast-to-coast maalin. TUTOn johtomaalin jälkeen kotijoukkue alkoi painaa päälle, ja onnistuikin tasoittamaan ottelun erän puolivälissä. Muutamaa minuuttia myöhemmin TUTO joutui alivoimalle, ja tällä kertaa kotijoukkue onnistui ylivoimamaalillaan kääntämään pelin itselleen. TUTO painoi lopussa vielä päälle kuudella kenttäpelaajalla, mutta GrIFK onnistui viimeistelemään loppunumerot tyhjään maaliin.

Sarjataulukon top 10 (tilanne 30.10.)

(joukkue, ottelut, maaliero, pisteet)

  1. TUTO Hockey, 17, +35, 39
  2. SaPKo, 16, +27, 39
  3. K-Vantaa, 17, +39, 35
  4. LeKi, 15, +26, 32
  5. Jokipojat, 17, +24, 32
  6. JYP Ak, 17, +5, 31
  7. GrIFK, 18, -5, 31
  8. Hermes, 17, +14, 28
  9. KOOVEE, 16, +3, 28
  10. S-Kiekko, 17, +9, 26
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää