Kuuden pisteen kotiviikonloppu

TUTO Hockey – IPK 4-2

Eevert Eloranta 2+1

Niklas Rantanen 1+2

Aapo Rautee 1+0

Marcus Hermansson 0+1

Samuli Lindell 0+1

Sasu Päivärinta 0+1

Ville Orava 0+1

Viime kohtaamisessa IPK nousi kolmen maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, joten vastus tiedettiin kovaksi ja sinnikkääksi. Vieraat pääsivätkin ottelun alussa jo johtoon, mutta erän puolivälissä tullut TUTOn ylivoima tasoitti ottelun, kun Niklas Rantanen laukoi kiekon maaliin. Erä jatkui suhteellisen tasaisena, kunnes erän loppupuolella Aapo Rautee napautti kotijoukkueelle johtoaseman erätauolle.

Toinen erä oli näennäisesti vieraiden hallintaa, ja palkinto tulikin jo erän alussa tasoituksen muodossa. TUTO pääsi melkein heti maalin jälkeen yrittämään ylivoimaa, mutta tällä kertaa tuloksetta. Erä jatkui käytännössä loppuun asti suhteellisen tasaisena, tosin ilman uusia tilastomerkintöjä.

Myös heti kolmannen erän alkuun saatiin tilastomerkintöjä, kun vieraat joutuivat alivoimalle. Jälleen kerran kiekko kilahti maaliin, ja jälleen kerran ylivoimien erikoismiehen Elorannan lavasta. IPK painoi loppuerän vimmatusti päälle, mutta ilman tulosta. Sen sijaan TUTO onnistui ratkaisemaan pelin, kun Eloranta osui tyhjään maaliin.

TUTO Hockey – Hermes 3-2

Niklas Rantanen 1+2

Ville Lindholm 1+2

Eevert Eloranta 1+0

Domenic Gurshman 0+1

Samuli Lindell 0+1

Hermes kohdattiin tällä kaudella ensimmäisen kerran, mutta kuten sarjataulukosta nähtiin, niin ihan turha joukkue ei vastaan luistellut. Kotijoukkueen haasteita lisäsi vielä erittäin ohkainen kokoonpano. Ottelu alkoi kuitenkin vahvassa kotijoukkueen komennossa, ja erän puolivälissä tulostaululla loistikin jo TUTOn 2-0 johto. Erän loppu jatkettiin TUTOn hallinnassa, mutta ylivoimastakin huolimatta lisämaaleja ei erässä nähty.

Toinen erä oli kuin peilikuva ensimmäisestä. Hermes painoi päälle aiheuttaen ajoittaista paniikkia kotijoukkueen puolustuksessa. TUTOn puolustus ja maalivahtipeli kesti kuitenki erän viimeiselle minuutille saakka. Hermes onnistui ylivoimalla kaventamaan pelin, ja näytti lähtevän tauolle hyvällä mielellä. Kuitenkin vain 20 sekuntia kavennusmaalin jälkeen Eevert Eloranta laukoi jo kiekon maaliin, ja tauolle lähdettiinkin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Hermes oli saanut kuitenkin pelistä kiinni, ja kolmas erä alkoi myös vieraiden vahvassa otteessa. Erän puolivälissä kavennusmaali syntyikin, ja jälleen ylivoimalla. TUTO oli kuitenkin saanut puolustuksena hyvään malliin, eikä lisämaaleja enää nähty, vaikka Hermes pääsi vielä pelaamaan kahden minuutin ajan ilman maalivahtia.

Sarjataulukko (tilanne 27.11.23):

(joukkue, ottelut, maaliero, pisteet)

  1. TUTO Hockey, 23, +49, 54
  2. K-Vantaa, 22, +54, 49
  3. SaPKo, 22, +39, 49
  4. KOOVEE, 23, +16, 45
  5. LeKi, 22, +17, 41
  6. JYP Ak, 23, -7, 38
  7. GrIFK, 24, -13, 38
  8. Viikingit, 25, +20, 36
  9. Hermes, 22, +19, 36
  10. Jokipojat, 22, +13, 35
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää