Kauden avausotteluista 4 pistettä

TUTO Hockey – Viikingit 4-2

Eevert Eloranta 1+2

Ville Lindholm 2+0

Eelis Elo 1+0

Severi Artto 0+1

Arttu Rauhanen 0+1

Santtu Kahi 0+1

Eelis Löfgren 0+1

Jesse Helander 0+1

Sarja polkaistiin käyntiin Vuosaaren Viikinkejä vastaan. Hieman tunnustelevan alun jälkeen TUTOn puolustaja Eelis Elo onnistui pienen paineistuksen jälkeen laukomaan kiekon siniviivalta maaliin. Ottelu jatkui tasaisempana erän lopulle asti. Erän lopulla TUTO pääsi ylivoimalle, ja Eevert Eloranta pääsi laukomaan taukotilanteeksi 2-0.

Toinen erä oli sinällään vauhdikasta, joskin hieman TUTO-painoitteista. Tapahtumia ei kuitenkaan hirveästi ollut paria vieraiden jäähyä, ja TUTOn Ville Lindholmin maalia lukuunottamatta.

Kolmanteen erään vierasjoukkue Viikingit sai unelma-alun, ja kavensi pelin jo 41 sekunnin jälkeen. Tämän jälkeen ottelu muuttui rikkonaisemmaksi molempien hieman jäähyillessä. Viikingit onnistui kaventamaan vielä toistamiseen erän puolivälin jälkeen, ja heti perään TUTO joutui vielä alivoimalle. Alivoima kestettiin, ja Ville Lindholm onnistui liu’uttamaan kiekon tyhjään maaliin viimeisellä sekunnilla.

Viikonloppuna kapteenina toimineen Roope Soinin kommentit:

”Pelin alussa oli havaittavissa pientä epävarmuutta ja vastustaja tuli kovaa päälle, mutta saimme maalien kautta pelin hallinnan. Pelasimme kaksi ensimmäistä erää hyvin johtoasemassa, mutta kolmannessa erässä annoimme vastustajalle mahdollisuuden tulla peliin mukaan. Lopussa taistelimme hyvin ja onnistuimme pitämään johtoaseman loppuun asti.”

TUTO Hockey – KOOVEE 3-4 vl

Eevert Eloranta 0+2

Jesse Helander 0+2

Severi Artto 1+0

Ville Lindholm 1+0

Eelis Löfgren 1+0

Roope Soini 0+1

Santtu Kahi 0+1

Ottelu oli alusta saakka erittäin kovatasoinen. Molemmat tuli hyvin otteluun sisään, ja tilanteita nähtiin molemminpuolin. Molemmat pääsivät myös kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta. Ensimmäiselle erätauolle kuitenkin vähän harvinaisemmassa 0-0 tilanteessa.

Toinen erä oli muutoin samantapainen kuin ensimmäinenkin, mutta nyt nähtiin maaleja ja tapahtumia. Erän alkuun virkaatekevänä kapteenina toiminut Roope Soini laukoi siniviivalta, ja Severi Artto ohjasi TUTOn johtoon. Tämän jälkeen TUTOlle tuli pari mustempaa minuuttia. KOOVEE pääsi kahden pelaajan ylivoimalle, ja onnistui myös tekemään kaksi ylivoimamaalia. Kumminkin vain 50 sekuntia jälkimmäisen vierasjoukkueen maalin jälkeen TUTOn Ville Lindholm tasoitti pelin, mutta KOOVEE onnistui vielä siirtymään 2-3 johtoon eränlopulla.

Kolmanteen erään TUTO tuli vauhdilla, ja otti pelin hallinnan heti itselleen erän alun alivoimasta huolimatta. Erän puolivälin jälkeen KOOVEE otti harvinaisesti samasta tilanteesta kaksi eri rangaistusta. TUTOn maalinedustan rouhija Eelis Löfgren tasoitti ottelun. Erän viimeisellä minuutilla saatiin vielä hieman jännitystä TUTOn joutuessa alivoimalle.

Jatkoajalle kuitenkin päädyttiin, jonka KOOVEE aloitti ylivoimalla. Maalia ei kuitenkaan nähty, joten päästiin pelaamaan myös normaalimpaa jatkoaikapeliä. Kumpikaan ei kuitenkaan paikoista huolimatta maalia saanut, joten peli ratkottiin voittomaalilaukauksilla, jossa KOOVEE oli parempi.

Roope Soini:

”Peli oli alusta asti tiukkaa vääntöä, mutta mielestäni kontrolli oli meillä. Toisessa erässä onnistuimme maalinteossa, mutta vastustaja käytti myös omat maalipaikkansa todella tehokkaasti. Taistelimme hyvin kolmannessa erässä ja saimme luotua paljon maalipaikkoja ja onnistuimme nousemaan tasoihin. Todella harmittava tappio rankkareilla, sillä olisimme voineet voittaa pelin paremmalla viimeistelyllä jo varsinaisella peliajalla.”

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää