Kaksijakoinen viikonloppu

TUTO Hockey – SaPKo 2-4

Eevert Eloranta 1+1

Jesse Helander 1+1

Niclas Karjalainen 0+1

Vertti Jantunen 0+1

Lauantaina Kupittaalle luisteli pelikaveriksi viime kaudelta tuttu SaPKo. Ottelu tiedettiin etukäteen tasaiseksi, sillä myös SaPKo keikkuu sarjan tasaisessa kärjessä mukana. Ensimmäinen erä alkoikin melko vauhdikkaasti, joskin hienoisessa vierasjoukkueen hallinnassa. Molemmat pääsivät kuitenkin yhtälailla maalipaikoille. Erän puolivälin jälkeen SaPKo onnistui menemään johtoon, ja tuon maalin jälkeen peli kääntyi täysin vieraille. Ensimmäisen erän numerot puhuvat puolestaan: Tilanne 0-2, ja TUTOn maalivahdilla Leevi Mäkelällä peräti 16 torjuntaa.

TUTO tuli toiseen erään paremmin valmistautuneena, ja SaPKon joutuessa alivoimalle jo ensimmäisen minuutin jälkeen, Eevert Elorannan hurja laukaus suoraan Jesse Helanderin syötöstä kavensi tilanteeksi 1-2. Pian maalin jälkeen TUTOlle tuomittiin kuitenkin rangaistus väärästä vaihdosta, ja se päästi vieraat jälleen pelin hallintaan. Vaikka ylivoimalla ei maalia tullutkaan, pian rangaistuksen jälkeen tilanne olikin 1-3. TUTO sai pelinsä jälleen hieman paremmin uomiinsa, mutta lisäosumia ei toisessa erässä enää nähty.

TUTO tuli myös kolmannen erän alkuun tehokkaasti mukaan. Jo parin minuutin jälkeen Helander onnistui tuomaan TUTOn jälleen yhden maalin päähän, ja kun pian maalin jälkeen kotijoukkue pääsi jälleen ylivoimalle, tilanne näytti hyvältä. Ylivoimalla onnistumista ei tullut, mutta pelinkuva oli selvä: TUTO painoi päälle, ja SaPKo puolusti tiiviisti johtoaan. Tällä kertaa kuitenkin SaPKon puolustuspeli, sekä erinomaisen ottelun pelannut maalivahti Luukas Lavikainen veivät pidemmän korren. TUTO ei onnistunut lukuisista paikoistaan saamaan kiekkoa maaliin, ja vierasjoukkue puolestaan onnistui vielä ottelun lopulla ylivoimalla hieman puolivahingossa syntyneellä maalilla lyömään ottelun pakettiin.

TUTO Hockey – JYP Akatemia 6-0

Eevert Eloranta 2+1

Niklas Rantanen 1+2

Vertti Jantunen 1+2

Niclas Karjalainen 0+3

Ville Lindholm 1+0

Roope Soini 1+0

Valtteri Laine 0+1

Oscar Lehtimäki 0+1

Markus Uola 0+1

Eelis Löfgren 0+1

Viikonlopun toiseen kotiotteluun TUTO tuli aivan erilaisella ilmeellä. Tämäkin ottelu oli ennakkoon tasainen, ja ennenkaikkea tärkeä, sillä myös JYP on aivan sarjan kärkeä. Ensimmäinen erä vastasikin näihin odotuksiin. Vauhtia oli huomattavasti enemmän kuin lauantaisessa ottelussa. Peli aaltoili tasaisena, mutta molempien joukkueiden puolustus onnistui pitämään vastustajansa poissa maalintekotilanteista. JYPille tarjoutui erässä myös kaksi ylivoimaa, mutta tauolle lähdettiin tilanteesta 0-0.

Kotijoukkue aloitti toisen erän vajaalukuisena, mutta vieraiden ylivoima ei vieläkään tuottanut tulosta. Pian rangaistuksen päättymisen jälkeen myös TUTO pääsi yrittämään ylivoimaa, ja aivan ylivoiman lopussa Ville Lindholm survoi kiekon väkisin vieraiden maalivahdin läpi maaliin. Maali vapautti selkeästi TUTOn pelaamista, ja erän puolivälissä ylivoima löi tilanteeksi 2-0, ja kun vain pari minuuttia edellisestä tilanne oli jo 3-0, alkoi paine siirtyä selkeämmin vierasjoukkueen maalille.

TUTO jatkoi kolmannessa erässä siitä mihin se toisessa jäi, vaikka vieraat pyristelivätkin vielä jotenkuten mukana. Erän puolivälissä TUTO onnistui kuitenkin jälleen kahdesti Roope Soinin ensimmäisellä U20-maalilla, sekä Eevert Elorannan ylivoimamaalilla. Näiden jälkeen JYP putosi kyydistä lopullisesti, ja pelin loppu meni pelailuksi. TUTO onnistui kuitenkin vielä kertaalleen antaen vahvan näytön siitä mihin se parhaimmillaan pystyy.

Sarjataulukon top 10 (25.9.)

(joukkue, ottelut, maaliero, pisteet)

  1. K-Vantaa, 7, +15, 17
  2. SaPKo, 7, +11, 17
  3. TUTO Hockey, 7, +18, 16
  4. Jokipojat, 8, +11, 16
  5. Hokki, 8, +4, 16
  6. JYP Ak, 7, +3, 16
  7. LeKi, 5, +19, 14
  8. S-Kiekko, 7, +14, 13
  9. Viikingit, 8, +11, 12
  10. KOOVEE, 6, +3, 10
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää