Kahden voiton viikonloppu

LeKi – TUTO Hockey 3-5

Aapo Rautee 1+2

Roope Soini 1+0

Juuso Salo 1+0

Ville Orava 1+0

Ville Lindholm 1+0

Samuli Lindell 0+1

Sasu Päivärinta 0+1

Eelis Löfgren 0+1

Ilmari Suistio 0+1

Eevert Eloranta 0+1

Niklas Rantanen 0+1

Valtteri Laine 0+1

Lempäälän jäähalli tiedetään vaikeaksi paikaksi pelata, mutta siitä huolimatta TUTO sai otteluun loistavan alun. Ote oli alusta lähtien TUTOlla, ja viiden minuutin kohdalla Roope Soini pääsi paraatipaikalta lätkäisemään kiekon yläkulmaan. Pian johtomaalin jälkeen TUTO alkoi kuitenkin saamaan rangaistuksia, joiden ansiosta LeKi pääsi peliin mukaan. Kolme peräkkäistä rangaistusta ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja aivan erän lopulla TUTOn Ville Lindholm pääsikin vieraat jo kahden maalin johtoon.

Kotijoukkue tuli toiseen erään täysin eri ilmeellä, ja jo viiden minuutin jälkeen peli oli tasan 2-2. Vain minuutti tasoituksen jälkeen TUTO onnistui kuitenkin siirtymään jälleen johtoon Ville Oravan toimesta. Erän puolivälissä LeKi pääsi jälleen ylivoimalle, ja tällä kertaa onnistuikin maalinteossa. TUTO painoi loppuerän päälle jälleen yhdestä alivoimasta huolimatta, mutta toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin tilanteesta 3-3.

Kolmannen erän alkuu myös TUTO pääsi yrittämään jopa kahden pelaajan ylivoimaa. Ylivoima itsessään ei tuottanut tulosta, mutta välittömästi rangaistusten päättymisen jälkeen Juuso Salo iski uransa ensimmäisellä (vihdoin!) U20-maalilla TUTOn johtoon. Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena molempien saadessa maalipaikkoja. Erän puolivälissä nähtiin hieman erikoinen tilanne, kun TUTOlle tuomittiin kahden minuutin rangaistus maalivahdin estämisestä, ja LeKille 2+2 minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta. Ylivoiman viimeisellä sekunnilla myös Aapo Rautee iski uransa ensimmäisen U20-maalin vieden TUTOn kahden maalin johtoon. Kotijoukkue yritti vielä saada kiriä aikaiseksi, mutta TUTOn puolustus kesti loppuun saakka.

TUTO Hockey – KalPa Akatemia 7-2

Niklas Rantanen 2+1

Valtteri Laine 0+3

Santtu Kahi 0+3

Eevert Eloranta 0+3

Eelis Löfgren 2+0

Ville Lindholm 2+0

Juuso Salo 0+2

Sasu Päivärinta 1+0

Ilari Salmi 0+1

Niclas Karjalainen 0+1

Ennakkoon tiedettiin, että vaikka KalPa onkin sarjataulukon häntäpäässä, niin sieltäkin löytyy laadukkaita pelaajia, jotka osaavat tehdä vastustajien elämän vaikeaksi. Kotijoukkueen pelaajien onnistuikin ladata itsensä pelin vaatimalle tasolle, ja jo minuutin jälkeen taululla oli lukemat 2-0, ja vieraiden aloittava maalivahti otettu vaihtoon. KalPa piristyikin hieman maalivahdin vaihdon jälkeen, vaikka ei saanutkaan mitään merkittävää TUTOn maalille aikaiseksi. TUTO jatkoi myös hyviä otteitaan, ja erän puolivälissä Niklas Rantanen iski tilanteeksi 3-0. Tämän jälkeen TUTOn ote herpaantui, ja KalPa pääsi kaventamaan kotijoukkueen puolustuksen hölmöilyistä. Heti maalin jälkeen KalPa pääsi ylivoimalle, ja vaikka sinänsä hienosti ylivoima pyörikin, niin maalipaikoille asti pyöritys ei riittänyt. Erän viimeisellä minuutilla vieraat pääsivät kuitenkin nousemaan jo maalin päähän, ja kotijoukkueen ottelun alun hyvä ilme vaihtui erätauon kireisiin kasvoihin.

TUTO tuli toiseen erään samalla ilmeellä kuin ensimmäiseenkin erään, ja jo puolentoista minuutin jälkeen Niklas Rantanen laukoi illan toisen maalinsa. Erä jatkui kotijoukkueen hallinnalla, vaikka KalPa pääsikin kertaalleen yrittämään ylivoimansa tehokkuutta. Seuraavan maalin iski kuitenkin TUTO erän puolivälissä Eelis Löfgrenin toimesta. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, vaikka molemmilla olikin omat paikkansa.

Kolmannen erän alku oli tavallaan erilainen ja tavallaan samanlainen, kuin aiempien erien alut. Kahden minuutin jälkeen KalPa pääsi jälleen ylivoimalle, mutta maalin iskikin TUTO Ville Lindholmin karattua alivoimalla läpiajoon. Pari minuuttia maalin jälkeen myös TUTO pääsi yrittämään ylivoimaa. Ylivoimaa ehdittiin pelaamaan minuutti, kun Ville Lindholm napautti kiekon yläkulmaan, ja itselleen erän toisen erikoistilannemaalin. 7-2 tilanteessa molempien pelaamisesta katosi suurin yritys, joskin taklauksia alettiin jakelemaan aiempaa enemmän. Enempää tilastomerkintöjä ei ottelussa nähty, ja TUTO pääsi juhlimaan nuoren maalivahdin Eetu Pohjolan ensimmäistä U20-voittoa ensimmäisessä ottelussaan.

Sarjataulukko top10 (tilanne 2.10.)

(joukkue, ottelut, maaliero, pisteet)

  1. K-Vantaa, 9, +27, 23
  2. SaPKo, 9, +18, 23
  3. TUTO Hockey, 9, +25, 22
  4. Jokipojat, 10, +21, 19
  5. JYP Ak., 9, 0, 17
  6. Hokki, 10, +2, 16
  7. GrIFK, 10, -8, 16
  8. Viikingit, 10, +13, 15
  9. S-Kiekko, 9, +11, 15
  10. Hermes, 9, +5, 15
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

TUTOn alempi SM-sarja jatkui kotiottelulla IFK:ta vastaan, ja vierasottelulla Ilvestä vastaan. Ennakkoon varsinkin IFK-ottelusta odotettiin kovaa...

Lue lisää

Alempi SM-sarja alkoi vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan. Ottelu päättyi kentällä kotijoukkueen 2-0 voittoon, mutta pelin jälkeen...

Lue lisää