Tero Forsell

hyökkääjä

  • Syntynyt: 10.11.1976
  • Pelasi TuTossa 96-03 ja 04-09 447 ottelua 149+346=495

    Forsellia pidettiin 90-luvun puolivälissä yhtenä TuTon lupaavimmista junioreista, mutta seuran SM-liigajoukkueessa hän ei päässyt pelaamaan yhtäkään ottelua. Esimmäinen kausi I-divisioonassakin meni nuorelta hyökkääjältä vielä lähinnä totutellessa miesten peleihin, mutta toisella kaudellaan Forsell otti joukkueen ykkössentterin paikan itselleen ja nousi myös koko sarjanpistepörssin kärkipäähän. Tuosta kaudesta alkoi kaava, jossa Forsell syötteli ketjukaverinsa huipputehoihin ja SM-liigaan, ja seuraavalla kaudella taitavan hyökkääjän rinnalle tulivat taas uudet lupaukset tehoilemaan itsensä parrasvaloihin. Forsellin ”akatemiasta” valmistui liigaan vuosien varrella puolen tusinaa pelaajaa. Vasta 2000-luvun alkupuolella hänen ketjukavereikseen vakiintuivat Markku Vuorisalo ja Atte Saunamäki.
    Forsell oli pelaajana monipuolinen.  Tarvittaessa hän puolusti nöyrästi ja pelasi tunnollisesti alivoimaa.  Vastaavasti hän oli erittäin taitava, riittävän nopea, ja hänellä oli suorastaan maaginen pelisilmä, jolla hän hallitsi kenttää niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin. Kapteenina toimiessaan Forsell johti esimerkillään. Pellen tai seremoniamestarin rooliin oli joukkueessa aina toiset tyypit.

    Mestiksen pistepörssin vaatimaton tutolainen voitti neljästi, joukkueen sisäisen pörssin ykkönen hän oli kuusi kertaa. Hänen nimissään on vieläkin, joskin jaettuna, Mestiksen yhden kauden piste-ennätys 71 pistettä, jotka Forsell saavutti kaudella 06-07. Liigaura jäi yhteen kauteen ja Suomen mestaruuteen TPS:ssä. Muuten Forsell oli aina uskollinen TuTolle kauden mittaista ranskalaista visiittiä Grenobleen lukuunottamatta. Keväällä -08 mestaruuden jälkeen Forsell mietti jo uran lopettamista. Pelitauko kesti marraskuuhun, jolloin hän palasi vielä loppukauden ajaksi auttamaan ahdingossa ollutta joukkuetta.

Jaa eteenpäin: