Jouko Myrrä

hyökkääjä

  • Syntynyt: 20.3.1969
  • Pelasi TuTossa 92-98 ja -02 248 ottelua 112+54=166

Tapparan junioreista maailmalle lähtenyt Myrrä oli 90-luvun alussa I-divisioonan parhaita maalintekijöitä. Parikymppisenä nuorukaisena Hokki-Salon riveissä jo 36 maalia tehnyt hyökkääjä tuli TuToon KooKoosta, sarjan I All Stars-kentälliseen valittuna pelaajana.

Ensimmäisenä vuotenaan Turussa Myrrä tykitti uransa huippusaldon; 39 maalia. Maalimäärä riitti sarjan maalipörssin kolmanteen sijaan ja II All Stars -valintaan. Toinen vuosi TuTossa ei sujunut ihan samaan tahtiin, mutta aina huippukunnossa ollut atleettimainen hyökkääjä oli silläkin kaudella joukkueen maalintekijöiden parhaimmistoa.

TuTon vuodet SM-liigassa olivat Myrrällekin pettymys, mutta omaan tuttuun rooliinsa hän pääsi taas jatkaessaan joukkueessa myös SM-liigasta putoamisen jälkeen. 27-vuotiaana TuTon konkariosastoon kuulunut maalitykki oli yksi kauden onnistujista junioripitoisen joukkueen kiriessä monien yllätykseksi ylempään loppusarjaan.

Herrasmiespelaajana tunnettu Myrrä teki myöhemmin TuToon vielä kaksi lyhyttä visiittiä ja kävi nostamassa Pelicansin liigaan ennen kuin siirtyi jäähdyttelemään Itävaltaan maalintekijän roolissa, tottakai.

Jaa eteenpäin: