Jim Bedard

maalivahti

  • Syntynyt: 17.11.1956
  • Pelasi TuTossa 83-87 ja 93-94 193 ottelua

Bedard tuli alkujaan Suomeen ja TPS:ään Buffalo Sabresin organisaatiosta legendaarisen Scotty Bowmanin lähettämänä. Hän tuli Turkuun eräänlaisessa vaihtokaupassa Bowmanin haluttua myöhemmin TuTossakin pelanneen Jari Paavolan Buffaloon. 80-luvun alun Suomeen Bedard oli niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin värikäs, jossain määrin jopa erikoinen persoona. Sukat ja alushousut eivät kuuluneet lainkaan hänen siviilipukeutumiseensa, ja torjuntatyyli herätti ihmetystä hänen tultua maaliltaan aina useita metrejä laukausta vastaan. Lisäksi Bedard inhosi Venäjää, vaikkakin hänen kokemuksensa ”Venäjästä” rajoittui yhteen Imatran Ketterässä vietettyyn vuoteen.

Maalivahdin tärkeimmän tehtävän, eli kiekkojen pysäyttämisen, hän toki hoiti kiitettävästi alusta alkaen ollen TuTon puolustuksen tärkein palanen 80-luvun menestyksen vuosina. TuTon kanssa ei Bedard vielä tuolloin onnistunut nousemaan liigaan, mutta keväällä -88 se onnistui HPK:n paidassa. Hämeenlinnasta hän palasi kahden kauden jälkeen takaisin Turkuun, tosin sillä kertaa Kiekko-67:aan. TuTonkin aika vielä tuli, sillä uraansa jo lopettelemassa ollut Bedard teki seuraan paluun kaudelle 93-94, jonka päätteeksi TuTon ja kanadalaisen pitkä yhteistyö huipentui liiganousuun.

Kauden jälkeen Bedard palasi kotikonnuilleen Niagara Fallsiin toimien paikallisen seuran maalivahtivalmentajana. Sieltä hänen tiensä vei kahden vuoden jälkeen samoihin tehtäviin Detroit Red Wingsin organisaatioon, jonka palveluksessa hän oli peräti 19 kautta opettaen mm. Dominik Hasekia torjumaan

Jaa eteenpäin: