Yhteistyö toi FC Interin Marli Areenan kaukaloon

TUTO Hockeyn yhteistyöseura, Veikkausliiga-joukkue FC Inter otti perjantaina Ismo Lehkosen johdolla tuntumaa Marli Areenan kaukaloon. Jalkapalloilijat nauttivatkin silmin nähden hieman erilaisesta harjoitustapahtumasta.

Ensin porukka jaettiin kahtia, jonka jälkeen alkoi noin tunnin pituinen jääkiekko-ottelu. Itseoikeutettuna tuomarina toimi TUTO-päävalmentaja Lehkonen.

”Tosi hauskaa oli, mutta olin kyllä aika surkea tuomari. Yhtään jäähyä en viheltänyt, mutta keltaisen kortin annoin. Se oli ihan selvä sukeltaminen”, naureskeli Lehkonen kamppailun tauottua.

”Vauhti oli yllättävän kova ja mua pelotti koko ajan, että tulee jokin törmäys, koska väistäminen ei olekaan jäällä kovin helppoa.” 

FC Interistä kaukalossa oli noin 20 pelaajaa tai toimihenkilöä, ja TUTOlta mukana olivat Lehkosen lisäksi Otto-Eemeli Linke ja Mika Hyvärinen sekä maalivahdit Kalle Hokkanen ja Pontus Paakkonen. Interin pelaajat olivat jo toista vuotta putkeen Marli Areenalla kiekkoilemassa.

”Ihan pirun kivaa oli ja muistan, kun oltiin viime vuonna kerran joukkueen kanssa täällä. Mutta nyt kun saatiin vielä ammattilaispelaajia ja maalivahdit mukaan sekä Ismo vähän koutsaamaan, niin se kruunasi kyllä koko kokemuksen”, FC Interin kapteeni Henri Lehtonen sanoi. 

”Jätkiä oli paljon paikalla ja meno tuntui olevan hyvää. Ketään ei tietääkseni loukkaantunutkaan, joten kaikki hyvin”, ”Pänä” hymyili.

Kokeneen Lehtosen oma jääkiekkotausta koostuu lähinnä nuoruuden katulätkästä.

”Härkämäessä kun on viettänyt nuoruutensa, niin siellä tuli paljon pelattua pikkupoikana pihapelejä. 14-15-vuotiaana se jäi kyllä kokonaan pois ja nyt käyn talvisin ehkä kerran tai kaksi luistelemassa.” 

”Pelattua ei juurikaan tule, joten kyllä tämä on hieno kokemus, kun saa hanskat, kypärät ja muut varusteet niskaan”, kertoo Lehtonen.

Seuraavaksi kunnon treenit

TUTOn ja Interin yhteistyön on tarkoitus jatkua tulevaisuudessa entistäkin tiiviimmin.

”Tämä oli ensimmäinen juttu ja seuraava siirto on varmaan se, että vedetään oikein kunnon harjoitukset”, Lehkonen sanoo.

Jossain vaiheessa roolit myös vaihtuvat ja FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma vetää TUTOn pelaajille harjoituksia ja peliä.

”Luistelu on vähän eri juttu kuin juokseminen, joten peli- ja treenihommat ovat noille meidän pojille ehkä vähän helpompia kuin jalkapalloilijoiden tulla jäälle ihan eri elementtiin”, hymyilee Lehkonen.

Veikkausliiga-kausi päättyi vasta hiljattain, mutta neljänneksi sarjassa sijoittunut Inter harjoittelee vielä ennen talvilomaa nelisen kertaa viikossa. Harjoitteet sisältävät lihaskuntoa salilla sekä jääkiekon kaltaisia hieman erilaisia harjoituksia. Kapteeni Lehtoselle erilaiset harjoituskokemukset ovat mieluisia.

”Kyllä nämä piristävät mieltä ja kroppaa. Täälläkin oli muutama jätkä, jotka eivät oikeasti edes osaa luistella, mutta heillekin tuntui tulevan sieltä vähän hymyä.”

Jalkapallojoukkueen luistellessa huomasikin melko hyvin, kenellä oli aiempaa kokemusta jääkiekon pelaamisesta. 

”Meillä on ainakin pari kolme jätkää, jotka ovat nuorempana pelanneet. Yhtä nimeä en halua mainita, koska se alkaa leijua ja siitä saa kuulla koko vuoden, mutta ainakin Kaupin Kalle ja Ville Seppä olivat hyviä”, Lehtonen kehui ja jätti TPS:ssä juniorina pelanneen Joni Ahon mainitsematta.

Omaan suoritukseensa juuri vuoden jatkosopimuksen Interin kanssa tehnyt Lehtonen oli tyytyväinen. 

”Yllättävän hyvin meni. Tein kuitenkin pelin avausmaalin ja sen jälkeen olin mielestäni tilanteissa ihan hyvin mukana.” 

”Olin tässäkin vähän sellainen all around -pelaaja. Spurtti ylös, spurtti alas – vaihtoon ja jos joku ei jää alas, niin mä jään alas. Vähän katson missä tarvitaan hyviä pelaajia ja siellä mä olen”, nauroi Pänä. 

”Yhteistyön pitäisi olla koko ajan positiivista”

Ismo Lehkosen mukaan yhteistyötä eri lajien ja seurojen välillä pitäisi olla entistä enemmän.

”Soisin varsinkin kun mennään junnupuolelle, että loppuisi sellainen lajimustasukkaisuus täysin ja löydettäisiin niin futaajille, lätkäjätkille tai vaikka yleisurheilijoille se oikea laji.”

”Siksi tällaisen lajiyhteistyön pitäisi olla koko ajan positiivista. Valmentajien pitäisi kommunikoida toistensa kanssa ja auttaa toisiaan.” 

Lehkonen korostaa myös erityisesti erilaisten harjoitusten tärkeyttä.

”Esimerkiksi Interin futiskoutsi voisi vetää meidänkin C-junnuille kunnolliset kahden tunnin harjoitukset. Saisivat pojat vähän erilaista herkkyyttä ja tekniikkaa, sillä koskaan se ei ole haitaksi.”

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää