Wilenius ja Rutanen ekaluokalla

TUTO Hockey vieraili eilen 6.10. Kähärin koulussa Turussa. Tempauksessa joukkuetta olivat edustamassa Aleksi Rutanen ja Tomi Wilenius.

Vierailu alkoi rahtusen jännittyneesti, kun välitunnilta palaavien ekaluokkalaisten yllätykseksi ei ollutkaan vuorossa tavanomainen oppitunti, vaan luokkahuoneessa heitä olikin odottamassa kaksi jääkiekkopelaajaa. Pienet oppilaat kokoontuivat silmänräpäyksessä viltille luokan lattialle kuuntelemaan pelaajia.

Pelaajien alettua puhumaan tilanteen muutos jännittyneisyydestä innokkuudeksi kävi yhtä nopeasti kuin Keinäsen kädet läpiajossa! Pelaajat esittelivät lyhyesti itsensä, minkä jälkeen oppilaat pääsivät puolestaan kertomaan omista harrastuksistaan pelaajille. Harrastuksia oli aina yleisurheilusta cheerleadingiin, mutta oli joukossa myös tulevia jääkiekon supertähtiä!

Seuraavaksi oli oppilaiden vapaa kyselytuokio. Käytiin läpi siviilielämän asioita, kuten pelaajien lemmikkejä ja kouluhistoriaa, mutta valtaosa oli kuitenkin lajiin liittyviä tarkkojakin kysymyksiä. Joukossa oli myös kiperiä kysymyksiä – muun muassa runsaan häviömäärän syytä kysyttiin. Melko kriittinen yleisö, sillä TUTO on hävinnyt kauden yhdeksästä pelistään kolme! Asiantunteva oppilas ehdotti joukkueelle tappioiden välttämiseksi maalivahdiksi Carey Priceä. Maailmanmestaruuksien määräkään ei jäänyt kysymättä.

”Kuinka monta kertaa ootte tapellut?”, uteli poika innokkaana. Pelaajat vilkaisivat toisiaan ja lyhyen hiljaisuuden jälkeen Wilenius kertoi, ettei lähde lainkaan tappelemaan, koska ei pärjäisi. Hän tarkensi vielä Rutasen olevan itseään kovempi, minkä Rutanen kuittasi kertomalla tapelleensa kerran. ”Se ei kannata, kun siitä tulee musta silmä”, lisäsi vielä asiaa kysynyt oppilas.

Maalista kymmenen markkaa

Vielä ennen tilaisuuden päättymistä luokassa Wilenius kertoi tehneensä lapsena mummonsa kanssa sellaisen sopimuksen, että hän saisi jokaisesta tekemästään maalista kymmenen markkaa. Rahoilla hyökkääjä kertoi menneensä kioskille ostamaan Oukki doukki –karkkeja. Kysymyksiä oppilailla olisi vielä riittänyt, mutta opettaja ilmoitti seuraavana vuorossa olevan jalkapallon pelaaminen TUTO-pelaajien kanssa, johon lapset vastasivat yhteen ääneen tuulettamalla.

Pallo sai kyytiä, kun oppilaat ja vähintään yhtä innokkaat TUTOn pelaajat ottivat vartin kestoisen matsin sekajoukkuein. Tilaisuus päätettiin totta kai nimikirjoitusten jakoon. Niin pojat kuin tytötkin jonottivat kärsimättöminä saadakseen kotiin viemisiksi ihka oikeiden jääkiekkoilijoiden nimmarin. Perjantaina otteluisäntänä toimiva Viestintäliiga lahjoitti lisäksi opettajien jaettavaksi oppilaille sata matsilippua TUTOn otteluihin. Pelaajat poistuivat kiitosten saattelemina paikalta hymyssä suin.

”Paras tunti ikinä”, kuului palaute nimmarikortteja hypistelevältä pojalta.

 

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää