Vuosi käyntiin saukkoperheen vierailulla

TUTO aloittaa vuoden 2018 kotiottelulla, kun sarjan kärkipäässä keikkuva LeKi vierailee huomenna Marli Areenalla. 

Kahden pisteen viikko takana

TUTO pelasi viime viikolla kaksi ottelua. Perjantain kotiottelussa se kärsi niukan 2-3 tappion kotona, kun taas lauantaina joukkue oli mukana järjestämässä varsin mielenkiintoista ottelua Kokkolassa: reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen ottelua jo lukemin 0-4 johtanut TUTO tunsi nahoissaan täydelliseen hurmioon syttyneen Hermeksen iskun, kun kotijoukkue nousi ottelussa vielä tasoihin. TUTO voitti ottelun lopulta Matias Lehtosen jatkoaikamaalilla lukemin 4-5, mutta Aki Juuselan mukaan matsista olisi pitänyt ottaa täydet pisteet.

”Käteen jäi pari pistettä, vaikka kolme olisi pitänyt ottaa. Mutta ei mitään, unohdetaan se peli ja mennään eteenpäin.”


Matias Lehtonen ratkaisi lauantain ottelun jatkoajalla.

Vuosi käyntiin saukkoperheen vierailulla

Vuoden 2018 TUTO pääsee aloittamaan kotoisella Marli Areenalla, sillä saukkoperheenäkin tunnettu LeKi vierailee Kupittaalla huomenna keskiviikkona.

Kuluvan kauden runkosarjan aikana joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti. Jokainen keskinäisistä otteluista on päättynyt maalin erolla ja kahdesti voittajaa on jouduttu hakemaan jatkoajalta asti. Juusela kertookin LeKin olevan työteliäs joukkue, jota vastaan pelatessa ei nukahduksiin ole varaa.

”LeKi on kova duunarijoukkue, joka ei anna ikinä periksi. Koko 60min täytyy olla hereillä, ja kamppailutilanteet pitää voittaa ja olla vahvempia maalinedustoille. Jos ne tilanteet voitetaan, niin silloin ollaan vahvoilla.”

”Duunarijoukkueen” tehokkain pelaaja on tällä kaudella ollut Antti Kangasniemi, joka on iskenyt 23 ottelussa tehot 8+17=25. Viime kaudella ruotsalaista Asplöveniä edustanut Kangasniemi on kuluvan kauden aikana päässyt pelaamaan kahdeksan ottelua myös Tampereen Ilveksessä, joka on 178 senttisen taitoniekan kasvattajaseura.

Muita merkittäviä tehopelaajia ovat muun muassa Tapparasta lainattu kolmikko Otto Mäkinen, Anton Levtchi ja Jere-Matias Alanen. Kolmikosta eniten liigapelejä alla on Levtchillä, jolla on vyöllään 23 peliä kirvesrinnoissa. Mäkinen puolestaan edusti viime kaudella Kanadan OHL-liigassa pelaavaa Sault St. Marie Greyhouhdsia, jossa hän pelasi muun muassa NHL:ään ensimmäisellä kierroksella varattujen Zach Senyshynin ja Morgan Frostin kanssa.

Lähes kaksimetrinen Alanen puolestaan on pelaaja, jonka turkulaisyleisö muistaa varmasti. Alanen nimittäin takoi marraskuussa Marli Areenalla hattutempun, jolla hän varmisti LeKille täyden pistepotin

Lempääläläisten kokoonpanosta keskiviikon ottelussa puuttuvat varmuudella ainakin maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen ja slovakkihyökkääjä Filip Krivosik, jotka edustavat parhaillaan kotimaitaan Buffalossa pelattavissa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuissa. 
 


Jere-Matias Alanen iski hattutempun TUTOn verkkoon marraskuussa

Vaatimaton tehomies

Yksi Mestiksen alkukauden komeetoista on ehdottomasti ollut Mestiksen maalipörssiä johtava Aki Juusela. 28 pelatun ottelun jälkeen ”Jusulla” on koossa 26 pistettä, joista peräti 19 on maaleja. Lukeman kovuus asettuu kontekstiin, kun tutkitaan viime kauden maalintekijätilastoa: vain seitsemän pelaajaa iski koko runkosarjan aikana enemmän maaleja, kuin Juusela vuodenvaihteeseen mennessä.

Kovista tehoistaan huolimatta Juusela ei nosta itseään jalustalle, vaan kehuu erityisesti ketjukavereitaan.

”Noh, hyvien ketjukavereiden kanssa saa pelata, niin siinä täytyykin tehdä tulosta ja välillä sattuu pomppimaan. Eipä siinä varmaan sen kummempaa.”

 

KUVAT: Shaun Duncan
TEKSTI: Jyri Sulander

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää