Vuoden ensimmäinen voitto tähtäimessä

TUTO Hockey – JYP-Akatemia

Ke 4.1.2017 klo 18.30

Marli Areena

Vuoden 2017 ensimmäinen ottelu Marli Areenalla nähdään keskiviikkona, kun JYP-Akatemia saapuu TUTOn vieraaksi. Perjantaina Espoossa niukan 2 – 1 tappion kärsinyt kotijoukkue hyökkää sisuuntuneena sarjassa neljäntenä majailevan jyväskyläläisryhmän kimppuun.

Perjantainen kinkun sulattelu ei sujunut TUTOn kannalta onnellisten tähtien alla, kun pisteet jäivät Espooseen. Tappiosta huolimatta päävalmentaja Miikka Elomo oli tyytyväinen omiensa otteisiin.

”Olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen joulutauon jälkeen. Nyt on aloitettu taas pelihommat ja uuteen vuoteen jatketaan hyvillä mielin.”

TUTO on tehnyt Mestiksen kolmanneksi eniten maaleja tällä kaudella ja maalijyvän uudelleenlöytyminen onkin avain asemassa keskiviikon ottelussa. Edellisessä ottelussa pahasti tökkineeseen viimeistelyyn parannusta kaipaa myös kohti henkilökohtaista piste-ennätystään menevä TUTO-hyökkääjä Hannu Kuru.

”Espoossa maalinteko joukkueella oli heikkoa. Maalipaikkoihin kun päästään, niin pitää olla valmiina pistämään kiekko maaliin.”

Keskiviikkona vastaan asettuva JYP-Akatemia saapuu Kupittaan kirkkaisiin valoihin kovavireisenä. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan peräti kahdeksan voittanut joukkue kruunasi vuoden 2016 komealla tavalla kaatamalla sarjakärki SaPKon kotonaan lukemin 5 – 1.

Alkukaudella heikommin pelanneen JYP-Akatemian vaihtelevat otteet selittyvät JYPin liigajoukkueen aiheuttamalla suurehkolla pelaajavaihtuvuudella. Akatemian riveissä on nähty tällä kaudella niin nuorten maailmanmestari Veini Vehviläinen, kuin liigassakin rutinoituneet Mikko Salmio, Henri Kanninen, Juha Uotila ja Jerry Turkulainen. On JYP-Akatemian mukana keskiviikkona liigalainoja tai ei, tarjoavat jyväskyläläiset TUTOlle todellisen haasteen.

Keskiviikon ottelussa myös TUTOn kokoonpanossa nähdään muutoksia, kun Timi Lahtinen siirtyi Liigan puolelle vahvistamaan TPS:n rivejä kahdeksi viikoksi. TUTOn paidan pukevat päälleen puolestaan kahden viikon lainan ajaksi hyökkääjä Elias Karvonen sekä puolustaja Martin Berger, joka pelaa toistaiseksi TUTOssa

Vuoden vaihtumisen myötä Mestiksen runkosarja on jo ylittänyt puolivälin ja katseet suuntautuvat hiljalleen kohti kevättä. TUTOn Hannu Kuru katsoo kevääseen luottavaisin mielin.

”Ollaan todella yhtenäinen joukkue ja uskotaan omaan systeemiin. Ollaan monta kertaa noustu tappioasemasta voittoon tällä kaudella, mikä lisää joukkueen itseluottamusta kohti kevättä.”

Keskiviikon jännitysnäytelmä käynnistyy Kupittaan Marli Areenalla tuttuun tapaan kello 18:30. Hanki lippusi etukäteen Ticketmasterin lipunmyyntipisteistä, tai TÄSTÄ! Ottelua voit seurata myös TUTOn Twitter-tilin kautta, tai Fanseatilta legendaarisen Jani Säterin selostamana.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää