Voitonjuhlat jatkuivat SaPKon kustannuksella

SaPKo – TUTO Hockey

1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Tilastot

Eilen kaatui Kupittaalla RoKi komeasti 9-2. Tänään TUTO Hockey kuittasi voiton Savonlinnassa sarjakärki SaPKolta lukemin 1-2.

”Illan ottelu oli Mestiksen kahden kärkijoukkueen verinen taistelu”, tiivistää TUTO-valmentaja Miika Elomo.

”SaPKo tuli alkuun todella kovaa, mutta siihen oli varauduttu.”

Kotijoukkue SaPKolta nähtiin pirteä aloitus. TUTO-veskari Karolus Kaarlehto pääsikin peliin heti mukaan, kun SaPKo pyöritti peliä hyökkäyspäädyssään. TUTO vaikutti olevan hieman odottavalla kannalla ja keskittyvän puolustukseen hyökkäysten sijaan.

Avauserän alkupuoliskolla Timi Lahtinen tienasi itselleen rangaistuslaukauksen ja veti kiekon verkkoon kylmänviileästi avaten samalla maalitilin kärkikamppailussa. Erä päättyi Lahtisen maalin myötä TUTOn johtoasemassa.

”Kärkikamppailu ja molemmat haluaa nämä pisteet. Kauden loppupäässäkin ollaan varmasti kärkikastissa”, pohtii TUTO-kapteeni Anssi Virkki luottavaisena.

Mestis-uransa aikana myös SaPKossa edustanut Virkki on tyytyväinen nykyiseen seuraansa. Erityisesti kapteenia miellyttää joukkueen savolaislisäykset.

”Muutaman muunkin savolaisen olen joukkuetoveriksi saanut. Kyllä se Savon mafia pikkuhiljaa leviää”, virnistää Virkki.

SaPKon peli kaatui TUTOn kahteen vastaiskumaaliin

SaPKon huolimaton puolustuspelaaminen ja TUTOn viileä viimeistely rytmittivät toista erää. Turkulaiset väsyttivät SaPKoa ja veivät kotijoukkueen pelaamisesta vauhtia pois. Savonlinnalaisten tahmea pelaaminen toi Mikko Laineelle herkullisen maalipaikan ja mies löi lätyn pussiin Anssi Virkin syötöstä.

”Savonlinnassa on aina kiva pelata. Jää on hyvä ja tuttuja katsomossa”, iloitsee entisessä kotikaukalossaan edustanut Virkki.

Kahden maalin johto kaventui lopulta toisen erän viimeisillä minuuteilla. SaPKon Niklas Salo iski kotijoukkueelle varkain kavennusmaalin.

Illan viimeinen erä käynnistyi selvästi aiempia kiihkeämpänä. Peli pyöri päädystä toiseen, mutta SaPKoa ei auttanut vaikka se kuinka yritti painaa jalalla TUTOn puolustuspäähän. Kaarlehto ei kuitenkaan taipunut, ja kärkikamppailu päättyi TUTOn voittoon lukemin 1-2. Turkulaiset ryöstivät Savonlinnasta täydet kolme pistettä.

”Molemmat puolusti maalin edustaa hyvin viisikkona, ja kolmannessa erässä me suojeltiin johtoa miesmäisesti”, toteaa TUTO-valmentaja tyytyväisenä.

”Nautitaan hetki. Sitten nokka alas ja kohti Turkua”, Elomo päättää.

TUTO Hockey kohtaa SaPKon jälleen keskiviikkona 30.11. TUTOn 70-vuotisjuhlaottelussa Marli Areenalla. Varmista paikkasi syntymäpäiväjuhliin hankkimalla liput ennakkoon Ticketmasterin lippukaupoista tai TÄSTÄ.

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää