Ville-Vesa Vainiola kaatoi SaPKon

TUTO Hockey – SaPKo


3-2 (0-2, 1-0, 2-0) Yleisöä: 1686

Tilastot

TUTOn vieraaksi viimeiseen kotiotteluun ennen joulutaukoa saapui SaPKo. Illan sankariksi nousi Ville-Vesa Vainiola, joka teki 3-2 voittomaalin vain 16 sekuntia ennen loppua.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen hallintaa, mutta vierailija teki maalit. Ajassa 5:17 SaPKon Joonas Toivanen lähetti vaarattoman oloisen kiekon kohti TUTO-maalia. Laukaus ponnahti kuitenkin ikävästi Tommi Virtasen räpylän kautta reppuun.

Vierailijat pääsivät avauserässä oikeastaan vain kahdesti TUTOn alueelle ja molemmilla kerroilla seurauksena oli maali. Toinen osuma syntyi vain 13 sekuntia ennen erätaukoa, kun Virtanen potki Jesse Laaksosen maalille toimittaman kiekon epäonnisesti maaliviivan väärälle puolelle.

TUTO vei, SaPKo taisteli

Toinen erä jatkui samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin. TUTO hallitsi ja SaPKo taisteli vastaan ja puolusti uhrautuvasti. Ajassa 24:01 sinipaidat nousivat kuitenkin maalin päähän, kun Juha-Matti Rautajoki viimeisteli Niko Palosen syötöstä. Kotijoukkue pääsi kakkoserässä kaksi kertaa ylivoimalle, mutta tulosta ei tullut. Näin vierailija jatkoi toisenkin erän jälkeen kuin ihmeen kaupalla johtoasemassa.

Peli oli vanhentunut 45:11, kun oli SaPKo-maalivahti Andreas Bernardin vuoro antautua helposti. Eetu Koski painoi laidasta läpi ja upotti rannelaukauksensa etukulmasta sisään. Syöttäjinä TUTOn tasoitusosumaan olivat Niko Palonen ja Juha-Matti Rautajoki.

Illan sankariksi nousi lopulta TUTOn Ville-Vesa Vainiola, joka upotti SaPKon vain 16 sekuntia ennen täyttä aikaa. Anrei Hakulinen nousi vauhdilla laidasta läpi, toimitti kiekkoa maalille ja Vainiola oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Näin kotijoukkueelle harvinaisen makoisat kolme pistettä viimeisestä kotiottelusta ennen joulutaukoa.

”TUTO korkealla papereissa, kun kannua ratkotaan”

SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen oli ottelun lehdistötilaisuudessa todella pettynyt mies.

”Laadukas joukkue oli vastassa. Pistäisin TUTOn korkealle omissa papereissa keväällä, kun kannua ratkotaan. Olen todella pettynyt pelaajien puolesta, kun hyvästä taistelusta ei saatu minkäänlaista palkintoa. Tapeltiin loistavasti tämän ryhmän kanssa”, totesi Sinkkonen.

TUTO-luotsi Ismo Lehkonen oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

”SaPKo on sitkeä vastustaja ja tiedettiin, ettei ole helppoa iltaa tulossa. Värikäs ilta oli, pojat osoittivat, että loppuun asti kannattaa pelata. Saatiin hyvä joululahja annettua kotiyleisölle”, Lehkonen sanoi.

TUTO kavensi voitolla Sportin sarjajohdon enää vain yhteen pisteeseen. Keskiviikkona Vaasassa on edessä siis todella mielenkiintoinen kamppailu, jonka voittaja lähtee joulutauolle Mestiksen piikkipaikalta.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää