Ville Heinonen – Seuran mies

Huoltaja, varustehankintapäällikkö ja markkinointipäällikkö

Syntynyt: 1974

Ura: TuTossa 87-07 

Ville Heinonen on ennen kaikkea seuran mies. Pitkä ja menestyksekäs TuTo-ura pitää sisällään niin tilastomiehen apulaisen, huoltajan kuin markkinointipäällikön tehtävät.

Ura alkuun tilastomiehen apulaisena

Heinonen pääsi joukkueen taustatehtävissä kokemaan TuTon SM-sarjan jälkeisen ajan menestyksekkäimmät vuodet. Hänen työuransa TuTossa alkoi 80-luvun puolivälin jälkeen tilastomiehen apulaisena.

 

Huollettavana SM-liigan ja NHL:n tähdet.

90-luvun alkupuolella ja puolivälissä huoltajana toimiessaan tutuksi tulivat ensin 1-divisioonan, ja TuTon nousun myötä myös SM-liigan ja NHL:kin tähdet. Heinosen toimenkuva laajeni varustehankintapäällikön tehtäviin joukkueen pudottua SM-liigasta. Samaan aikaan joukkueeseen nousi junioreista tulevien vuosien runkopelaajia, joiden pitkään TuTo-uraan oli Heinosen persoonalla ja toiminnalla suuri merkitys.

 

Luova markkinointipäällikkö

Kaudesta 98-99 alkaen Heinonen vastasi myös TuTon markkinointipäällikön tehtävistä. Tämän tehtävän myötä hän alkoi vuosituhannen alkupuolella käytännössä vastata koko edustusjoukkueen toiminnan pyörittämisestä. Heinonen toi toimintaan monia uusia ideoita. Esimerkiksi hänen ideoimansa menestysbonuksen avulla TuTo sai kasattua ensimmäisen Mestis-kauden nimekkään joukkueensa.

 

Työ, harrastus ja elämäntapa

TuTo oli Heinoselle sekä työ, harrastus että elämäntapa. Hän neuvotteli yhtä lailla yhteistyökumppanien ja pelaajien sopimukset kuin myi lippuja ja fanituotteita kannattajille. Hänen ammattikorkeakoulun opinnäytetyönsäkin käsitteli seuran toiminnan kehittämistä. Heinosen TuTo-ura huipentui 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälin menestysvuosiin, jolloin hänen isänsä, Esko Heinonen, toimi puheenjohtajana ja Ismo Lehkonen päävalmentajana.

Ville Heinonen palkitaan ansiokkaasta TuTo-urasta sunnuntain juhlaottelussa. Heinonen nimitetään Marli Areenan käytävältä löytyvään TUTO Hockey Hall of Legends -näyttelyyn. Hanki liput TUTOn 90-vuotisjuhlaotteluun tästä.

 

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää