Viisi pelaajasopimusta ja kolmelle pelaajalle näyttöpaikka

Hyökkääjät Aaro Löyttymäki, Karri Forsblom ja Roope Kallio, puolustaja Timi Lehti sekä maalivahti Waltteri Urpolahti ovat solmineet TUTO Hockeyn kanssa pelaajasopimukset kaudelle 2019-2020. Roope Kallion sopimus on kaksivuotinen ja kattaa siis myös kauden 2020-2021. Rinkiin liittyvät tryout-sopimuksilla Aleksi Karlsson, Erkki Laiho sekä Waltteri Saaristo.

Aaro Löyttymäki, 22 vuotta, hyökkääjä.

Löyttymäen TILASTOT

TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan kommentit:

– Ottaen huomioon, että kulunut kesä oli Löyttymäelle ensimmäinen jonka mies harjoitteli terveenä sitten murrosiän, oli Löyttymäen kausi erinomainen läpimurto miestenkin tasolle. Ehdottomasti A-juniorijoukkueen tärkein pelaaja, isokokoinen voimakasluistelija hyvällä laukauksella ja vähän vielä hatuksi häijyn oloinen luonne. Mestiksen runkopelaajia tulevalla kaudella ja terveenä pysyessään tuleva liigapelaaja.

 

Karri Forsblom, 20 vuotta, hyökkääjä.

Forsblomin TILASTOT

Aittolan kommentit:

– Forsblom on vanhan koulukunnan taitosentteri, joka sai viime kaudella isosti vastuuta ja sitä kautta oppi paljon mitä johtavana pelaajana oleminen kentän molemmissa päädyissä tarkoittaa. Ensi kaudella Forsblomin on jo otettava selkeät askeleet Mestikseen ja fysiikan kanssa tehdään töitä läpi kauden, jotta läpimurto miesten peleihin onnistuu.

Roope Kallio, 21 vuotta, hyökkääjä.

Kallion TILASTOT

Aittolan kommentit:

– Oma kasvatti, joka on pelannut jo yli kaksi sataa peliä TUTO:n A:ssa. Kallio on isokokoinen taitosentteri, joka pelaa hyvin kentän molempiin päätyihin. Vähän vaikea kausi A:ssa alla. Tuloksellisesti odotukset ja tavoitteet olivat kovemmat, mutta Kallion pelit Mestiksen pudotuspeleissä paransivat kokonaisuoritusta. Kallion on nyt aika ottaa itselleen paikka lopullisesti miesten peleissä ja käydä a:ssa korkeintaan jeesimässä.

Timi Lehti, 20 vuotta, puolustaja.

Lehden TILASTOT

Aittolan kommentit:

– Lehti laittoi fysiikan kuntoon ja teki enemmän maaleja Nuorten SM-Liigassa kuin yksikään toinen puolustaja. Fysiikan kanssa tehdään töitä vieläkin enemmän ja Lehdellä on edessään läpimurtovuosi miesten pelehin. Lehti on osaava monipuolinen puolustaja joka ei puputa missään tilanteessa.

Waltteri Urpolahti, 21 vuotta, maalivahti.

Urpolahden TILASTOT

Aittolan kommentit:

– Hienoa, että saatiin Urpolahti viime kaudella kesken kauden A:han. Jälkiviisaasti ajateltuna mies olisi pitänyt olla mukana jo alusta asti. Kahden viimeisen kauden perusteella kyseessä on A:n yksi parhaimmista maalivahdeista ja Upi tulee antamaan tiukan prässin muille maalivahdeille.

 

Tryoutin kautta sopimusta TUTOn joukkueeseen hakevat Aleksi Karlsson, Erkki Laiho sekä Waltteri Saaristo.

Aleksi Karlsson, 23 vuotta, hyökkääjä.

TILASTOT

Aittolan kommentit:

– Karlsson otti todella reippaan loikan eteenpäin tuloksen tekijänä viime kaudella. Kesällä tehdyt muutokset harjoitteluun vaikuttivat ja miehen itsevarmat otteet FPS:issa pistivät isosti silmään. Persoonaa on kehuttu ja kun kyseessä on vielä Turussa opiskeleva pelaaja, on tryoutin tarjoaminen erittäin logiinen ratkaisu. Uskon Karlssonin taistelevan tosissaan paikasta auringossa.

Erkki Laiho, 21 vuotta, hyökkääjä.

TILASTOT

Aittolan kommentit:

– Laiho tulee A-juniorijoukkueen kautta hakemaan paikkaa Mestisjoukkueesta nimimerkillä ”pitkän matkan tryout”. Erkki on erinomainen luistelija ja mitään pelkäämätön väleihin menijä. Hän on A:lle tuntuva vahvistus ja Mestis-ryhmään erinomainen taka-paineen antaja.

Waltteri Saaristo, 23 vuotta, hyökkääjä.

TILASTOT

Aittolan kommentit:

– Itselleni erittäin tuttu pelaaja, jonka otteita on seurattu Suomi-sarjassa. Saariston luistelu on parantunut viimeisen kahden kauden aikana ja hän on monipuolinen pelaaja. Saaristolla on kaikki mahdollisuudet ottaa alempien kenttien vasara rooli haltuun ja olla Mestiksen vihatuin pelaaja vastustajien mielestä.

Näiden pelaajasopimusten lisäksi lähiaikoina on luvassa lisää jatkosopimusuutisia.

 

Kuvat: Shaun Duncan

Jaa eteenpäin:

Samuel Jukuri tulee tilkitsemään TUTOn maalia perjantain kotiotteluun Kajaanin Hokkia vastaan. Ulkopuolinen apu tulee tarpeeseen, sillä...

Lue lisää

TUTO ja hyökkääjä Topias Kaski ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Puolitoista kautta Jukureiden organisaatiossa viettäneen, turkulaislähtöisen...

Lue lisää

Viime viikon kolmessa ottelussa riitti tapahtumia ja käänteitä useamman otteluviikon edestä. Kaksi kotipeliä HK Zemgalea vastaan...

Lue lisää